net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H ηλεκτροκίνηση έχει βρει το δρόμο για τις παγκόσμιες πίστες, από ότι φαίνεται!

Ηλεκτρικές μοτό στα Moto GP!

Είδηση σχετικά με την εμφάνιση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στα Moto GP είδε το φως της δημοσιότητας! Με τι έχει να κάνει ακριβώς;

 
Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί, προχώρησε ο Corrado Cecchinelli, τεχνολογικός διευθυντής των Moto GP. O Cecchinelli είπε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ πιθανόν να έρθει στο κορυφαίο δίτροχο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα, το 2019!

Μην ανησυχείτε όμως...ακόμη τουλάχιστον, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των αγώνων. Δεν θα μετατραπούν οι κορυφαίες αγωνιστικές σε ηλεκτρικές, αλλά θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία, υποστηρικτική στα κύρια γεγονότα του ημερολογίου. Δείτε και τι λέει συγκεκριμένα ο Cecchinelli:

«Δεν σκεφτόμαστε να εξοπλίσουμε με ηλεκτροκινητήρα καμία από τις τρεις κατηγορίες που έχουμε τώρα. Σκεφτόμαστε μια ξεχωριστή, ενιαία κατηγορία, η οποία θα γίνεται σε συγκεκριμένες πίστες του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή ερευνούμε αν θα είναι πρακτικό να γίνει κάτι τέτοιο και, αν ναι, ποιος θα είναι ο βασικός μας συνεργάτης. Μιλάμε για πραγματοποίηση περίπου το 2019 –φαίνεται ότι τότε θα είναι απολύτως δυνατό»

Σχετικά με τους λόγους που έκανανη την Dorna να σκεφτεί το ηλεκτρικό πρωτάθλημα, ο Cecchinelli δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει για μια σειρά λόγων. Ένας είναι ότι ζούμε στον πραγματικό κόσμο και καταλαβαίνουμε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που θα συμβεί αναπόφευκτα. Έτσι, είναι λογικό να ξεκινήσουμε με έναν απλό τρόπο, όπως ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Έτσι θέλουμε να ενθαρρύνουμε και άλλους συμμετέχοντες να δείξουν ενδιαφέρον έτσι ώστε, για παράδειγμα, να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή κατηγορία σε 3 χρόνια.»

Ο Cecchinelli συμπλήρωσε τις δηλώσεις του, παραθέτοντας την δική του εμπειρία οδήγησης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας: «Πραγματικά έμεινα έκπληκτος. Με εξέπληξε το πόσο εύκολο ήταν και πραγματικά, δεν νιώθεις το βάρος των μπαταριών. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το πόσο άμεση είναι η σχέση γκαζιού και ροπής. Αυτό όμως που δε μου άρεσε είναι ότι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέα είναι τόσο ήσυχη!» 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ