Το νέο Honda Gyro e 2021

Το νέο Honda Gyro e 2021

Honda Gyro e: Το θρυλικό τρίτροχο, τώρα ηλεκτρικό!

Ένα από τα πλέον γνωστά επαγγελματικά τρίκυκλα κυκλοφορεί ξανά, πλέον ηλεκτροκίνητο: Αυτό είναι το νέο Honda Gyro e για το 2021. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

To Honda Gyro είναι ένα τρίκυκλο μοντέλο, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε: Έχει κυκλοφορήσει ευρέως και στην χώρα μας, επιτελώντας δουλειές… αχθοφόρου εδώ και δεκαετίες. Με την αυγή της νέας δεκαετίας και την ισχυρότερη τάση στον χώρο να λέγεται ηλεκτροκίνηση, η Honda παρουσίασε το νέο Gyro e για το 2021.
 
Πρόκειται για την γνωστή, τρίτροχη πλατφόρμα του Gyro, την οποία η Honda διατηρεί: Οι δύο τροχοί βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος, το οποίο χρησιμοποιείται και για την φόρτωση, ενώ το εμπρός σύστημα συνδέεται με το πίσω με ειδικό μηχανισμό, που του επιτρέπει να παίρνει κλίση στις στροφές, την στιγμή που το πίσω μέρος παραμένει επίπεδο. Αυτή την φορά, όμως, πηγή ισχύος του μοντέλου είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 4,3 ίππων και 1,3 kgm ροπής. Στην μετάδοση υπάρχει διαφορικό, για την ρύθμιση των ταχυτήτων των 2 πίσω τροχών στις στροφές.
 
Η τροφοδοσία γίνεται από δύο εναλλάξιμες μπαταρίες τάσης 96 Volt, που υπόσχονται αυτονομία 72 χιλιομέτρων (με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα). Οι μπαταρίες του μοντέλου φορτίζονται σε 4 ώρες, ωστόσο χάρη στην δυνατότητα εναλλαγής τους, το Gyro e μπορεί να επιστρέψει σχεδόν άμεσα στο δρόμο.
 
Μεταφορικά, φυσικά το Gyro e φέρει τον κύριο χώρο στο πίσω μέρος, ωστόσο με την χρήση ειδικού καλαθιού, που τοποθετείται πάνω από το εμπρός φανάρι, ο χρήστης μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες του. Το ύψος σέλας ανέρχεται στα 710 χιλιοστά, ενώ το βάρος του μοντέλου φτάνει τα 140 κιλά (έτοιμο για οδήγηση). Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τις μπαταρίες, και το ηλεκτρικό μοτέρ έχει σχεδιαστεί να είναι εύκολα αφαιρούμενο, σε περίπτωση που απαιτηθεί επισκευή.
 
Πως σας φαίνεται το Gyro, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης;