Νικητής ο Francesco Bagnaia στο Grand Prix της Γερμανίας

Νικητής ο Francesco Bagnaia στο Grand Prix της Γερμανίας

- Πτώση του Jorge Martin από την πρώτη θέση, δύο γύρους πριν το τέλος.
- O Bagnaia περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
- Βάθρο για τα αδέρφια Marquez, με τον Μarc δεύτερο και τον Alex τρίτο.

Με 30 γύρους, το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring μας προσέφερε θέαμα και ανατροπές μέχρι τέλους. 
Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) ξεκίνησε δυναμικά και μετά από μερικές μάχες στα πρώτα στάδια με τον Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) είχε την πρώτη θέση και είχε ανοίξει τη διαφορά λίγο πάνω από το 1 δευτερόλεπτο. 
Ο Bagnaia εν τω μεταξύ δεχόταν την πίεση του Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), ο οποίος κατάφερε για λίγο να βρεθεί μπροστά από τον Bagnaia. Στη 12η στροφή όμως του 15ου γύρου, ο Bagnaia πέρασε και πάλι στη δεύτερη θέση, ενώ μείωσε τη διαφορά από τον Martin στα 8 δέκατα, χωρίς να πλησιάσει περισσότερο. 
Φτάσαμε στους δύο τελευταίους γύρους και φαινόταν ότι ο Martin θα κέρδιζε τον αγώνα, όμως πίεσε πολύ το μπροστινό του στην 1η στροφή και βρέθηκε στο έδαφος, αφήνοντας ουσιαστικά τον Bagnaia να εκτελέσει τους δύο τελευταίους γύρους και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, που τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 
Πιο πίσω, ο Marc Marquez (παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με χτυπημένα πλευρά), είχε έναν πολύ δυνατό ρυθμό και ανέβαινε συνεχώς θέσεις. Είχε μια επαφή με τον Morbidelli, τον οποίο προσπέρασε και - με την πτώση του Martin - ήταν στην τρίτη θέση. Στα τέλη του προτελευταίου γύρου έφτασε και πέρασε με άνεση και τον αδερφό του, Alex Marquez (Gresini Ducati) και πήρε μια πολύτιμη δεύτερη θέση στην αγαπημένη του πίστα, με τον αδερφό του να συμπληρώνει το βάθρο. 
Ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati) για άλλη μια φορά είχε καλό ρυθμό στο τέλος του αγώνα και πήρε την τέταρτη θέση, περνώντας τον Morbidelli. Έκτος τερμάτισε ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia), με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να ακολουθεί. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia).