SYM Joyride 16 300: Το πρώτο 300ρι με 16άρη τροχό και επίπεδο πάτωμα

SYM Joyride 16 300: Το πρώτο 300ρι με 16άρη τροχό και επίπεδο πάτωμα
8 Φωτογραφίες »

Ψεκασμός Continental με κατανάλωση 3,6 λίτρα
Επίπεδο πάτωμα και 35 λίτρα χωρητικότητα κάτω από τη σέλα
Υψηλό επίπεδο άνεσης με μαζεμένες διαστάσεις
Τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα και keyless σύστημα εκκίνησης

Ψεκασμός Continental με κατανάλωση 3,6 λίτρα

Η κατηγορία των 300 κυβικών σκούτερ περιλαμβάνει πολλές επιλογές με τις εταιρείες να εμπλουτίζουν την γκάμα τους τακτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα. H SYM φέρνει την νέα έκδοση, Joyride 16 300 με 16άρη τροχό, μεγάλη ευελιξία μέσα στην πόλη και με touring δυνατότητες. Εξοπλίζεται με έναν ισχυρό μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα ισχύς 26 ίππων και ροπής 26Nm στις 6.000 σ.α.λ. με Traction Control. Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός της Continental διατηρεί χαμηλά την κατανάλωση η οποία κυμαίνεται στα 3,6 λίτρα. Το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 11,5 λίτρων προσφέρει σημαντική αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα γλιτώνοντας τον αναβάτη από συχνούς ανεφοδιασμούς, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ταξίδια αλλά και στην πόλη.
 

Επίπεδο πάτωμα και 35 λίτρα χωρητικότητα κάτω από τη σέλα

Το SYM Joyride 16 300 είναι το πρώτο 300ρι που συνδύασε τροχό 16 ιντσών και επίπεδο πάτωμα, χαρακτηριστικά που τα έχουμε ξανασυναντήσει σε άλλα μοντέλα αλλά όχι μαζί. Το επίπεδο πάτωμα διευκολύνει τη φόρτωση αντικειμένων χωρίς να περιορίζεται η άνεση του αναβάτη, ιδανικό για όσους χρειάζονται επιπλέον χώρο για τη μεταφορά αντικειμένων. Στους υπόλοιπους αποθηκευτικούς χώρους, το Joyride 16 300 τα πηγαίνει πολύ καλά. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα με χωρητικότητα 35 λίτρων είναι αρκετά μεγάλος για ένα full-face ή δύο jet κράνη, αφήνοντας χώρο και για άλλα αντικείμενα όπως μπουφάν και γάντια. Στα δεξιά της ποδιάς υπάρχει ένα πρακτικό ντουλαπάκι με θύρα φόρτισης και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Στον στανταρ εξοπλισμό είναι και η σχάρα του σκούτερ, στην οποία μπορεί να προστεθεί top case ή να χρησιμοποιηθεί σκέτη για τις ανάγκες της καθημερινότητας ή ενός ταξιδιού.
 

Υψηλό επίπεδο άνεσης με μαζεμένες διαστάσεις

Παρά το ότι πρόκειται για ένα 300ρι GT σκούτερ, το Joyride 300 είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Η ελαφριά αίσθηση που προσφέρει κατά την οδήγηση επιτρέπει στον αναβάτη να ελίσσεται με ευκολία στον αστικό ιστό. Το στενό του σώμα και το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση του γκαζιού, θα βγάλουν τον αναβάτη από τις δύσκολες καταστάσεις. Όσο αφορά την άνεση, διαθέτει αφράτη σέλα προσφέροντας μια ξεκούραστη εμπειρία οδήγησης στον αναβάτη, ακόμα και σε μεγαλύτερες διαδρομές. Η απορρόφηση των κραδασμών και των ανωμαλιών του δρόμου ενισχύεται από τον εμπρός τροχό διαμέτρου 16 ιντσών μειώνοντας σημαντικά τις επιπτώσεις των ανωμαλιών του δρόμου. Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον αναβάτη “μέσα” στο σκούτερ με το τιμόνι να είναι εργονομικά τοποθετημένο στο κατάλληλο ύψος και μήκος. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει επίσης άνεση, καθώς το τμήμα της σέλας που του αναλογεί είναι ευρύχωρο, τα μαρσπιέ είναι τοποθετημένα στο κατάλληλο ύψος, ενώ διαθέτει και πρακτικές χειρολαβές για επιπλέον σταθερότητα.
 

Τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα και keyless σύστημα εκκίνησης

Στον τομέα των φρένων, το Joyride 16 300 διαθέτει ένα εμπρός δίσκο διαμέτρου 260mm, συνδυασμένο με μια τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα παρέχοντας εξαιρετικό έλεγχο κατά το φρενάρισμα. Στον πίσω τροχό υπάρχει δίσκος 240mm με δαγκάνα 2 εμβόλων. Και οι δύο τροχοί εξοπλίζονται με δικάναλο ABS που φέρει επίσης την υπογραφή της Continental.  Το σύστημα εκκίνησης είναι keyless, δεύτερης γενιάς, και επιτρέπει την απευθείας εκκίνηση του οχήματος  και ο πομπός λειτουργεί ακόμα και όταν η μπαταρία του είναι χαμηλή.  Η τιμή του, στα 4.795 ευρώ, καθιστά το Joyride 16 300 μια ανταγωνιστική επιλογή για όσους θέλουν ένα ευέλικτο Gt σκούτερ πόλης που δεν θα πει όχι και σε μακρινές διαδρομές.
 

Moto Traffic Αρναούτογλου: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA