Αυτά είναι τα 10 πράγματα που κάθε αναβάτης μοτοσυκλέτας πρέπει να κάνει, όσο οδηγεί!

Τα 10 πράγματα που κάθε αναβάτης πρέπει να κάνει στη ζωή του

Ποια είναι τα πράγματα που ΚΑΘΕ μοτοσυκλετιστής πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια της δίκυκλης ζωής του; Ας δούμε μαζί!

Οι εμπειρίες τις οποίες μπορεί να ζήσει κανείς, με την μοτοσυκλέτα του, είναι πραγματικά αμέτρητες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι "must" για κάθε μοτοσυκλετιστή, καθώς πρόκειται για αξέχαστες εμπειρίες, που θα τον συνοδεύουν εφόρου ζωής! Εμείς, συλλέξαμε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε! Συμφωνείτε μαζί μας; 
 
  1. Να κάνεις ένα –πολύ- μεγάλο ταξίδι: Εμείς οι αναβάτες είμαστε πολύ τυχεροί να μπορούμε να απολαύσουμε το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα μας, όπως κανένα άλλο όχημα δεν μπορεί να προσφέρει. Φυσικά αυτό οφείλεται στην άμεση επαφή που χαρίζει η μοτοσυκλέτα με το περιβάλλον, κάνοντας τις αποδράσεις μοναδικές! Και για αυτό τον λόγο, δεν είναι τυχαίο που ένα μεγάλο ταξίδι είναι στα όνειρα πολλών «μηχανόβιων» να πραγματοποιήσουν κάποια στιγμή!
  2. Να κάνεις ένα σχολείο οδήγησης: Όσα χρόνια εμπειρίας και αν έχει κάποιος αναβάτης στην σέλα, ένα εξειδικευμένο σχολείο οδήγησης μπορεί να του ανοίξει τα μάτια! Πρόκειται για ένα από τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, καθώς η βελτίωση στο τεχνικό επίπεδο του χειρισμού της μοτοσυκλέτας θα είναι…δραματική! Και εκτός αυτού, θα σας συνοδεύσει για όλη την υπόλοιπη δίτροχη ζωή σας.
  3. Να οδηγήσεις στο χώμα! Πάρα πολλοί αναβάτες δεν είναι πρόθυμοι να οδηγήσουν στο χώμα, ειδικά αν έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν μόνο από άσφαλτο! Και όμως η αλήθεια είναι ότι το χώμα είναι μια πρώτης τάξης εκπαίδευση για βελτίωση των ικανοτήτων ενός αναβάτη, καθώς η μειωμένη πρόσφυση και οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει είναι ότι πρέπει για προπόνηση! Ασε που…αμέσως μετά το χώμα, η άσφαλτος θα μοιάζει να έχει πρόσφυση…επιπέδου Moto GP!  
  4. Να μπεις σε πίστα: Η πίστα αποτελεί, όπως και το χώμα, μια πρώτης τάξης ευκαιρία για βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων ενός αναβάτη, ειδικά αν ο τελευταίος… αρέσκεται στην ταχύτητα! Εκτός αυτού, μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως αυτό της πίστας, μπορεί κανείς να… ξεσπάσει και να τρέξει όσο αντέχει, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο και τους άλλους σε δημόσιους δρόμους! Και εκτός αυτού, όποιον αναβάτη που έχει επισκεφθεί πίστα ρωτήσετε, θα σας αποκαλύψει πόσο εθιστική εμπειρία είναι!
  5. Να οδηγήσεις πολλά είδη μοτοσυκλέτας: Όπως σε κάθε τομέα της ζωής, έτσι και στην μοτοσυκλέτα, οι «παρωπίδες» είναι κακό πράγμα. Το να οδηγήσει κανείς όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες μπορεί, είναι μόνο θετικό καθώς πέρα από την ευχάριστη εμπειρία αυτή καθεαυτή, ο αναβάτης αποκτά μια ιδεά για τις απαιτήσεις χειρισμού και λειτουργίας της κάθε μοτοσυκλέτας. Συνεπώς, περισσότερη εμπειρία.
  6. Να επισκεφθείς την EICMA: Με απλά λόγια, πρόκειται για ΤΗΝ μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου, που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και φιλοξενεί τα σημαντικότερα νέα μοντέλα όλων των εταιρειών! Ειδικά για εμάς στην Ελλάδα, είναι σχετικά εύκολη η πρόσβαση στο Μιλάνο και, εκτός αυτού, φανταστείτε την αίσθηση να βλέπετε πρώτοι, από κοντά, όλες τις νέες μοτοσυκλέτες!
  7. Να δεις από κοντά έναν αγώνα Moto GP ή Superbike: Καλή η τηλεόραση ή το Internet, αλλά σαν την «από κοντά» εμπειρία… δεν έχει! Πραγματικά θα μείνει αξέχαστο, σε έναν μοτοσυκλετιστή που αγαπά τους αγώνες, να παρακολουθήσει από κοντά ένα Grand Prix της επιλογής του! Ο ήχος, το θέαμα και η ατμόσφαιρα είναι κάτι που έχει τελείως άλλη απόχρωση, αν το βιώνεις από πρώτο χέρι!
  8. Να κάνεις παρέα με άλλους μοτοσυκλετιστές! Τα οφέλη προφανή, νομίζουμε, σε αυτή την περίπτωση! Οι μοτοσυκλετιστές είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και, όταν αυτό εξελίσσεται σε παρέα, πολλά καλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Νέες φιλίες, νέες εμπειρίες, μεγάλα ταξίδια, ατέλειωτη συζήτηση για τους δύο τροχούς αλλά και βοήθεια όταν χρειάζεται, είναι μόνο λίγα από όσα μπορεί να ζήσει κανείς με ένα τέτοιο περιβάλλον! 
  9. Να επισκεφθείς το Nordkapp! Το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας είναι ένας προορισμός-"Μέκκα" για τους μοτοσυκλετιστές από όλο τον κόσμο και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, αλλά μοναδικό εγχείρημα για όποιον το κάνει, μια εμπειρία σαν καμία άλλη. 
  10. Να κάνεις κάποια εργασία -έστω και στοιχειώδους-συντήρησης, στην μοτοσυκλέτα σου. Πέρα από το γεγονός ότι κάθε αναβάτης είναι καλό να γνωρίζει τα βασικά, π.χ. να αλλάξει λάδια ή κάποια λάμπα, το να εργαστεί στην μοτοσυκλέτα του κάνοντας κάποια διαδικασία βασικής συντήρησης είναι μια ακόμη εμπειρία που μένει καταγεγραμμένη. Έτσι, ο αναβάτης γνωρίζει ακόμη καλύτερα το όχημά του, συμμετέχει στην καλή του λειτουργία αλλά και περνά χρήσιμο χρόνο. Μάλιστα, αν έχει μαζί του και καλή παρέα, τότε μιλάμε εύκολα για μία φανταστική Κυριακή στο γκαράζ με μοτοσυκλέτα, καφέ, συζήτηση και ευχάριστο χρόνο!