Κάπως έτσι λέγεται ότι θα μοιάζει το νέο τουρμπινοκίνητο "τέρας" της ΜΤΤ.

Τουρμπίνα και 420 άλογα!

Μια ακόμη υπερβολική μοτοσυκλέτα ετοιμάζει ή ήδη έμπειρη στο θέμα, ΜΤΤ, η οποία θα φέρει κινητήρα τύπου αεροσκάφους και θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους!

Στην Αμερική, όπως είναι γνωστό, όσο...μεγαλύτερο είναι κάτι, τόσο καλύτερο είναι. Δεν είναι τυχαίο που υπερβολές όπως μοτοσυκλέτες με κινητήρες 8 κυλίνδρων και πάνω, συναντώνται συχνά, ακόμη και μοτοσυκλέτες με κινητήρα...ελικοπτέρου! Μια από αυτές ήταν και η γνωστή, γιαόσους έχουν ασχοληθεί, Υ2Κ.

Η μοτοσυκλέτα εκείνη, που φτιάχτηκε το 2000, έφερε έναν κινητήρα τουρμπίνας τύπου ελικοπτέρου και απέδιδε 320 ίππους. Ωστόσο, οι άνθρωποι στην κατασκευάστρια ΜΤΤ θεωρούν ότι πρέπει να κάννουν το επόμενο βήμα, ειδικά σε μια εποχή στην οποία οι ηλεκτρικές μοτό διεκδικούν τα ρεκόρ ταχύτητας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η ΜΤΤ ετοιμάζει μια μοτοσυκλέτα με κινητήρα προερχόμενο από την Rolls Royce Allison, που θα μπορεί να αποδίδει 420 ίππους και...81 κιλά ροπής! Ακούγεται πολύ ε; Ναι, είναι, καθώς αυτές είναι τιμές ροπής για υπεραυτοκίνητα! Η μοτοσυκλέτα θα εξοπλιστεί, όπως όλα δείχνουν, με αναρτήσεις από την Ohlins και τροχούς από ανθρακονήματα, ενώ αναμένεται να σπάσει εύκολα το ρεκόρ ταχύτητας μοτοσυκλέτας παραγωγής! Μην ρωτάτε πόσο μπορεί να κοστίσει το μοντέλο, όταν βγει, καθώς είναι μάλλον απίθανο να μπορεί να εισαχθεί στην χώρα μας...