Αυτή τη φορά κέρδισε ο Rossi.

Σημειώσατε άσσο

Ο στόχος των ανθρώπων της Yamaha, όταν κατασκεύαζαν το Motobot ήταν μόνο ένας: να καταφέρει να κάνει καλύτερο χρόνο στην πίστα από τον Rossi, που είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες όλων των εποχών.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Αρχικά θα έπρεπε να καταλάβουν πώς οι αναβάτες καταφέρνουν να κάνουν τόσο γρήγορους γύρους και στη συνέχεια να ποσοτικοποιήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια: το πώς δηλαδή θα κάνουν μια μοτοσυκλέτα να πάει γρηγορότερα.

Το αποτέλεσμα μετά από δυο χρόνια εξέλιξης και δοκιμών είναι το Motobot να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον Rossi ενάντια στο χρονόμετρο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φοβούνται ακόμα ότι ένα robot μπορεί να τους κερδίσει, αφού ο Valentino ήταν ταχύτερος για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα στη μήκους 3,2 χιλιομέτρων πίστα.

Αυτό που κατάφερε το Motobot είναι πραγματικά εντυπωσιακό και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Yamaha θα συνεχίσει να εξελίσσει το robot και δεν το θέμα δεν είναι το «αν», αλλά το «πότε» μια μηχανή θα μπορέσει να αντικαταστήσει έναν άνθρωπο σε μια πίστα. Απολαύστε το βίντεο.