Εκτός αγώνων ο Sofuoglu, μετά από τον γύρο της Imola...

Kenan Sofuoglu: Εγκαταλείπει τους αγώνες!

Τον τελευταίο του αγώνα θα κάνει ο Τούρκος superstar των αγώνων Kenan Sofuoglu, αυτό το Σαββατοκύριακο. Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι…

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια  συμμετοχών σε αγώνες και 5 τίτλους, ο Τούρκος Kenan Sofuoglu ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οριστικά, από τους αγώνες. Ο Sofuoglu πήρε την μεγάλη απόφαση αυτή, μετά από δύο απανωτά και αρκετά σοβαρά  ατυχήματα: Το πρώτο του συνέβη στο Magny-Cours, κατά την διάρκεια των κατατακτήριων πέρσι, στο οποίο έσπασε την λεκάνη του, ενώ το δεύτερο του συνέβη στην πίστα της Αυστραλίας, φέτος.

Ο Sofuoglu δήλωσε ότι νιώθει ταραγμένος από τα ατυχήματα και ότι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, προτού πάθει κάποια σοβαρότερη ζημιά. Ο Kenan θα κάνει έναν τελευταίο αγώνα, στην  Imola της Ιταλίας αυτό το Σαββατοκύριακο, τρέχοντας με την Kawasaki ZX-6R του στον αγώνα της κατηγορίας WSS.

O Sofuoglu δήλωσε για την απόφασή του: «Όπως επιθυμεί και ο πρόεδρός μας (σ.σ. Ερντογάν), θα αποσυρθώ από τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, γιορτάζοντας την 20η επέτειό μου στους αγώνες. Τους τελευταίους μήνες είχα κάποιους τραυματισμούς που έκαναν  την οικογένειά μου να φοβηθεί πολύ, όπως και τον πρόεδρό μας. Αποφάσισα να αποσυρθώ νωρίτερα από ότι υπολόγιζα, αλλά δεν λυπάμαι διότι ήδη  έχω προπονήσει κι άλλους Τούρκους αναβάτες, που θα συνεχίσουν από εκεί που αφήνω εγώ.»

Ο Kenan είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της κατηγορίας WSS, με 5 τίτλους, 85 βάθρα, 43 νίκες και 125 εκκινήσεις.