Νέο σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης από την BMW

Νέο σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης από την BMW

Η ΒΜW ανακοίνωσε ότι έχει εξελίξει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να προειδοποιεί τον αναβάτη και να επεμβαίνει όταν χρειάζεται για την αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα.


H BMW έχει αναπτύξει ένα σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης για το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο «εγγύς μέλλον».

Το σύστημα αυτό (το οποίο είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στην R1300GS) είναι σχεδιασμένο για να αποτρέπει τους αναβάτες από το να χτυπήσουν σε κάποιο προπορευόμενο όχημα αν, για παράδειγμα, η προσοχή του αναβάτη αποσπαστεί και δεν συνειδητοποιήσει ότι η κίνηση μπροστά του επιβραδύνει ή έχει σταματήσει.

Το έξτρα αυτό «μάτι» βασίζεται σε ένα ραντάρ, σαν αυτό που η BMW χρησιμοποιεί ήδη για το Active Cruise Control (το οποίο περιορίζει την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας ώστε να κρατάει μια ασφαλή απόσταση στην κίνηση) στην R1250RT.

Το σύστημα προειδοποίησης έχει σκοπό να αυξήσει την ασφάλεια ακόμα και όταν το Active Cruise Control δεν είναι ενεργοποιημένο, πρώτα προειδοποιώντας τον αναβάτη και, αν χρειαστεί σε δεύτερο χρόνο, επιβραδύνοντας τη μοτοσυκλέτα.

Σε περίπτωση που ο αναβάτης οδηγεί με το ABS πλήρως ενεργοποιημένο (δηλαδή στα modes Road, Rain, Dynamic) και κινείται ανάμεσα στα 30 και 160 χ.α.ω. το σύστημα Front Collision Waring (FCW) θα παραμένει ενεργό.