Το Aprilia SX 125

Το Aprilia RX 125

Aprilia: Νέες SX/RX 125

Επαναφέρει τις SX και RX μοτοσυκλέτες της η Aprilia, στα 125 κυβικά. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και την τιμή τους.

Με επίσημο δελτίο τύπου της, η Aprilia ανακοίνωσε ότι επαναφέρει στην γκάμα της, τις μοτοσυκλέτες SX 125 και RX125, τις μικρού κυβισμού supermotard και enduro αντίστοιχα. Οι μοτοσυκλέτες ανακοινώθηκαν προς το παρόν μόνο για την αγορά της Ιταλίας, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν βρουν το δρόμο και για την χώρα μας.

Οι μοτοσυκλέτες βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο, κινητήρα, ανάρτηση και υπερκατασκεκυή, όμως έχουν διαφορετικό χαρακτήρα ανάλογα με την αρεσκεία του αναβάτη που θα τις επιλέξει. Το μοντέλο SX είναι κατηγορίας supermotard, με τροχούς 17 ιντσών και κορυφαία φρένα –όπως προτάσσει η κατηγορία. Συγκεκριμένα, η SX εξοπλίζεται με δίσκους 300 και 220 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ το ABS της Bosch περιλαμβάνει λειτουργία αποτροπής της ανατροπής από φρενάρισμα, υποβοηθώντας τον αναβάτη σε οριακές καταστάσεις. Το σύστημα αυτό είναι κάτι που η Aprilia παρέχει αποκλειστικά, στην κατηγορία.

Το μοντέλο RX απευθύνεται στους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης και φέρει τροχούς 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Τα φρένα για το SX μοντέλο έχουν διάμετρο 260 και 220 χιλιοστά αντίστοιχα, ενώ και οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών με διαδρομή 24ο χιλιοστών και αμορτισέρ με διαδρομή 220 χιλιοστών. Και στο RX, υπάρχει το σύστημα ABS της Bosch με την λειτουργία αποφυγής ανατροπής. 

Ο κινητήρας των 125 κυβικών έχει σχεδιαστεί για μικρό βάρος και άμεση απόκριση στο γκάζι, ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι παρέχει «κορυφαία για την κατηγορία ισχύ», χωρίς όμως να δίνει στην δημοσιότητα αριθμούς, οπότε εμείς πιστεύουμε ότι το μοτέρ αποδίδει 15 ίππους ή ελάχιστα λιγότερο, προκειμένου οι μοτοσυκλέτες να είναι συμβατές με το δίπλωμα Α1.

Οι τιμές που η εταιρεία ανακοίνωσε για  την Ιταλική αγορά, ανέρχονται στα 4.020 ευρώ, και για τα δύο μοντέλα. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες, για πιθανή άφιξη τους στην Ελλάδα.