BMW R18/2 Concept

BMW R18/2 Concept

BMW R18/2 Concept

BMW R18/2 Concept

BMW R18/2 Concept

BMW R18/2 Concept

EICMA 2019: BMW R18/2 Concept

Μία ακόμα μοτοσυκλέτα-πρωτότυπο, με τον νέο boxer των 1.800 κ.εκ., μας παρουσιάζει η BMW στο Μιλάνο. Δείτε την R18/2 Concept…

Στην έκθεση της EICMA, περιμέναμε η αλήθεια είναι, την έκδοση παραγωγής της BMW R18 Concept, όμως η βαυαρική εταιρεία μας επιφύλαξε κάτι διαφορετικό. Παρουσίασε ένα ακόμα concept μοντέλο, το R18/2, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο, καινούργιο Boxer των 1.800 κ.εκ.

Η R18/2 Concept ασπάζεται μια διαφορετική φιλοσοφία: Σε αντίθεση με το κλασικού στυλ και κομψό R18, το R18/2 είναι πιο μοντέρνο και εξωστρεφές και απευθύνεται στους αναβάτες που θα το απολαύσουν σε ζωηρή οδήγηση. Η R18/2 εξοπλίζεται με μάσκα στο εμπρός μέρος της, που αγκαλιάζει το φανάρι και συνοδεύει τις σχεδιαστικές γραμμές του ρεζερβουάρ και της ουράς, τονίζοντας την οπτική εντύπωση της κίνησης. Η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη στην μεταλλική κόκκινη απόχρωση «Candy Apple» που αλλάζει, ανάλογα με το πώς την χτυπά το φως.

Ο boxer κινητήρας των 1.800 κ.εκ., που εξοπλίζει την R18/2, παραμένει αεροελαιόψυκτος και φέρει την χαρακτηριστική αισθητική της δεκαετίας του 60. Πρόκειται για την τετάρτη φορά που ο κινητήρας χρησιμοποιείται σε concept μοτοσυκλέτα, μετά τις Departed, The Revival και την R18 Custom. Οι τροχοί των 19 και 16 ιντσών είναι φτιαγμένοι από χυστοσίδηρο –μια πολύ ασυνήθιστη και αναχρονιστική, θα λέγαμε, επιλογή που προφανώς είναι στοχευμένη- ενώ τα φρένα είναι της Brembo και η εξάτμιση προέρχεται από την Hattech.

Η R18/2 Concept κάνει το ντεμπούτο της λοιπόν, ως μία ακόμα ένδειξη ότι η νέα boxer πλατφόρμα της BMW είναι έτοιμη για πολλαπλούς ρόλους και προφανώς, πολλαπλά μοντέλα. Μέχρι την στιγμή που θα την δούμε σε έκδοση παραγωγής… απολαύστε το πρωτότυπο σε «οφθαλμόλουτρο Mode».