Πλησιάζει η στιγμή της αντικατάστασης του RS125 με κάτι μεγαλύτερο;

Aprilia: Φήμες για νέο RS400

Έρχεται «ενδιάμεσος» μεταξύ των RS125 και RS660; Πιθανόν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλών προσώπων της Aprilia στα διεθνή μέσα. Δείτε περισσότερα.

H Aprilia βρίσκεται –κατά τα φαινόμενα- σε μια φάση εμπλουτισμού της γκάμας της. Η σειρά 660 (RS, Tuono και το αναμενόμενο Tuareg) είναι η επικείμενη επέκταση της γκάμας της μάρκας προς τα κάτω, αφού μέχρι τώρα υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ 125 και… 900 κυβικών. Φαίνεται όμως ότι τα μοντέλα των 660 κυβικών δεν είναι τα μόνα που ετοιμάζονται, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει είσοδο και στα 400 κυβικά.
 

Πιο συγκεκριμένα, οι φήμες ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Diego Graffi της Piaggio Ινδίας, ο οποίος έκανε μια δήλωση που άναψε φωτιές: Είπε ότι η εταιρεία εξετάζει την ανάπτυξη ενός κινητήρα στην κατηγορία των 300-400 κυβικών, με στόχο την δημιουργία ενός τουλάχιστον νέου μοντέλου που θα τον φέρει. Η εμφάνιση του RS400, έρχεται από το υπόλοιπο των δηλώσεων του Graffi, ο οποίος σημείωσε ότι το μοντέλο με τον νέο κινητήρα, θα είναι ο αντικαταστάτης του RS125. Ωστόσο, η πανδημία και οι συνέπειες της προκάλεσαν μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό της εταιρείας, με αποτέλεσμα η παρουσίαση του μοντέλου να αναβληθεί.
 
Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι η Aprilia ετοιμάζει την είσοδο της, σε μια ακόμα δυνατή κατηγορία τα τελευταία χρόνια: Αυτή των μικρού κυβισμού sportbikes, που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία στους νέους αναβάτες και όχι μόνο! Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Μείνετε συντονισμένοι…