Ετοιμάζει μικρότερο μοντέλο cruiser στα χνάρια του R 18 η BMW;

Ετοιμάζει μικρότερο μοντέλο cruiser στα χνάρια του R 18 η BMW;

BMW: Πληροφορίες για νέο μοντέλο R12

Η BMW, όταν παρουσίασε το R 18, έκανε είσοδο σε μια ιδιαίτερη κατηγορία: Αυτή των cruisers μεγάλου κυβισμού και «αμερικανικής ταυτότητας». Τώρα, ενδείξεις λένε ότι θα παρουσιάσει ακόμα ένα, ελαφρώς μικρότερο.

Αλιεύθηκαν έγγραφα που μιλούν για ένα BMW R12

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Βρετανών δημοσιογράφων, η BMW προχώρησε σε κατάθεση της νέας ονομασίας R12, για «μοτοσυκλέτες και μέρη αυτών». Αν και δεν διευκρινίζεται κάτι περισσότερο για την φύση αυτού που τελικά θα είναι το R12, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι ετοιμάζεται μια ακόμα μοτοσυκλέτα, που θα είναι το «μικρό αδερφάκι» της R 18.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Cruiser «ρετρό» με τον Boxer των R nineT ή GS

Αν το σενάριο γίνει πραγματικότητα όπως θα το περιμέναμε εμείς, τότε τα πράγματα δεν θα είναι πολύ δύσκολα για την BMW. Ο κινητήρας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, υπάρχει ήδη: Ο boxer των R nineT, δηλαδή ο πλήρως αερόψυκτος, των 1.170 κ.εκ., με απόδοση 110 ίππων. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την χρήση του δικύλινδρου των 1.254 κ.εκ, που χρησιμοποιείται στα GS, όμως η υβριδική φύση του με υγρόψυξη το κάνει κάπως πιο απίθανο, σε ένα αυθεντικό cruiser (ακόμα και ο τεράστιος κινητήρας του R 18 είναι αεροελαιόψυκτος). Μάλιστα, οι αυστηρές προδιαγραφές Euro 5 πιθανώς να μην αποτελέσουν τροχοπέδη στην χρήση του «παλιού» μοτέρ, αφού είναι πιθανόν να υποστεί μείωση της ισχύος του για να ταιριάξει καλύτερα με το concept της cruiser μοτοσυκλέτας.

Μια κατηγορία με την δική της επιτυχία

Το ρετρό είναι αδιαμφισβήτητα, μεγάλο κομμάτι της αγοράς μοτοσυκλέτας σήμερα, με πολλούς κατασκευαστές να έχουν τις δικές τους προτάσεις. Η BMW ήδη παίζει στην κατηγορία με όλη την σειρά R NineT, αλλά η πιθανή έλευση του R12 δείχνει τις προθέσεις της να εξερευνήσει περισσότερο το segment. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »