net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η επίσημη πρώτη του YZ 450F 2010

Οι φήμες που ήθελαν το νέο MX μοντέλο της Yamaha με ψεκασμό, νέο πλαίσιο και –το εντυπωσιακότερο όλων- ανεστραμμένο κύλινδρο, επαληθεύονται στο 100%, οπότε δικαίως μπορούμε να μιλάμε για το πιο καινοτομικό MX της χρονιάς, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον!

 
Φυσικά το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον ανεστραμμένο κύλινδρο και στα οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη διάταξη. Ο κύλινδρος λοιπόν στο νέο YZ 450F έχει την εισαγωγή στο μπροστινό μέρος και την εξαγωγή αντιστοίχως στο πίσω μέρος. Με αυτό τον τρόπο το καύσιμο μείγμα διανύει μια όσο το δυνατόν πιο ευθεία διαδρομή από την στιγμή που εισάγεται στον κύλινδρο μέχρι και την εξαγωγή του ως καυσαέριο από τη εξάτμιση, βελτιώνοντας τη ροή του και κατά συνέπεια την απόδοση. Εκτός αυτών, ο ελαφρά κεκλιμένος ως προς τον κάθετο άξονα κύλινδρος, προσδίδει καλύτερη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσικλέτας με όφελος στην συμπεριφορά της.

Όλα τα ανωτέρω περικλείονται μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, για τη κατασκευή του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά κράματα αλουμινίου σε κάθε επί μέρους τμήμα του. Με αυτό τον τρόπο το πλαίσιο έχει την ικανότητα να αποσβένει με διαφορετικό τρόπο τις δυνάμεις, αναλόγως της διεύθυνσης που ασκούνται. Νέο είναι και το πιρούνι, με 10χλστ. μεγαλύτερη διαδρομή και set-up που επιτρέπει ακαριαίες εισόδους στις στροφές, προσφέροντας παράλληλα ακλόνητη αίσθηση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως στον προαιρετικό εξοπλισμό της μοτοσικλέτας συμπεριλαμβάνεται power tune χειρός, μέσω του οποίου μπορούν να μεταβληθούν οι χάρτες ανάφλεξης και ψεκασμού, ώστε η απόδοση να προσαρμόζεται ακριβώς στις εκάστοτε ανάγκες.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ