net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Περισσότερα στοιχεία για το νέο Ζ 1000

Η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα συμπληρωματικά στοιχεία για το νέο Z 1000, τα οποία μπορεί να μην χαρακτηρίζονται πλήρη, σίγουρα όμως είναι προτιμότερα από το «σκοτάδι» που υπήρχε εχθές, κατά τη παρουσίαση του μοντέλου. Στους 136 ίππους η ονομαστική ισχύς του μοντέλου.

 
Ο τετρακύλινδρος κινητήρας είναι κατά δήλωση της Kawasaki εντελώς νέος, με διάμετρο επί διαδρομή 77 Χ 56 χλστ., δημιουργώντας μια χωρητικότητα της τάξεως των 1043 κ.εκ. Η εταιρεία ανακοινώνει μια ισχύ της τάξεως των 136 ίππων και ροπή 11,18 kg-m, ενώ η τροφοδοσία γίνεται μέσω σωμάτων ψεκασμού διαμέτρου 38 χλστ. Η εξάτμιση είναι στην ουσία 4 σε 2σε 2, με τα τελικά να δημιουργούν την εντύπωση των διπλών σε κάθε πλευρά (σήμα κατατεθέν του Z 1000) λόγω του καλύμματος τους. Το πλαίσιο όπως γνωρίζουμε από εχθές είναι αλουμινένιο, δυστυχώς όμως η Kawasaki δεν ανακοινώνει τιμή βάρους, για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει μείωση στα κιλά.

Το οριζόντια διατεταγμένο πίσω αμορτισέρ συνδράμει στην συγκέντρωση το μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσικλέτας και ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση επαναφοράς και τη προφόρτιση του ελατηρίου. Το διαμέτρου 41 χλστ. ανεστραμμένο πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και καλά κρυμμένο πίσω από τα καλύμματα που δίνουν την εντύπωση κάποιου εναλλακτικού μπροστινού. Τέλος, σε ότι αφορά στα φρένα, αποτελούνται από δύο δίσκους διαμέτρου 300 χλστ. μπροστά που συνεργάζονται με τετραπίστονες ακτινικής στήριξης δαγκάνες και μονό δίσκο διαμέτρου 250 χλστ. με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ