net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δυναμικά το Piaggio Group στην EICMA

Τις προθέσεις του ο ιταλικός κολοσσός τις έδειξε πολύ νωρίς, με τις –δικτυακές- παρουσιάσεις των Aprilia Dorsoduro 1200 και Moto Guzzi Norge GT 8V & V7 Racer. Οι μοτοσικλέτες αυτές προμηνύουν μια δυναμική, εντός έδρας εμφάνιση στην EICMA, στην οποία πιθανότατα θα πρωτοστατήσει η νέα Aprilia Tuareg 1200.

 
Μπορεί το μεγάλο Dorsoduro, η ανανεωμένη τουριστική Norge ή το υπέροχο νεορετρό V7 Racer, να αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσες μοτοσικλέτες, όμως η αλήθεια είναι πως από όλα τα μοντέλα που πιθανότατα θα παρουσιαστούν από το Piaggio Group, την προσοχή θα την τραβήξει σίγουρα το νέο mega on-off της Aprilia, που θα ονομάζεται Tuareg. Εκτός φυσικά και αν υπάρξουν εκπλήξεις! Το ιταλικό motociclismo είχε δημοσιεύσει προ εξαμήνου ένα άρθρο στο οποίο αναφερόταν ότι η μοτοσικλέτα βρισκόταν στο στάδιο των δοκιμών και πως επρόκειτο να παρουσιαστεί στην EICMA τον Νοέμβριο. Στο ίδιο άρθρο, αναφερόταν πως θα υπάρξει και μια μικρότερη έκδοση στα 750 κ.εκ., με σαφώς πιο χωμάτινο χαρακτήρα από το μοντέλο των 1200 κ.εκ., του οποίου ο προσανατολισμός θα είναι adventure touring.

Η «πηγή» αυτών των πληροφοριών σύμφωνα με το motociclismo μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο οδηγός εξέλιξης των εν λόγω μοντέλων! Παρ΄ όλο που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο (spy photos ή δηλώσεις) που να αποδεικνύει ότι η Aprilia όντως έχει εξελίξει και θα παρουσιάσει αυτά τα μοντέλα στην EICMA, το πιο λογικό είναι ότι…θα το πράξει! Και αυτό διότι η αγορά των mega on-off αποτελεί σταθερά μια από τις πιο δημοφιλείς και το Piaggio Group σίγουρα θα θέλει να εκπροσωπείται με όσων το δυνατό περισσότερα μοντέλα σε αυτή. Με το πολύ καλό Stelvio να έχει πεπερασμένες δυνατότητες σε ότι αφορά στις πωλήσεις, τη παραγωγή του Caponord να έχει σταματήσει, με ένα νέο V2 κινητήρα στα 1200 κ.εκ. και με τον ανταγωνισμό να πληθαίνει, όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι το καινούργιο mega on-off της Aprilia, θα κάνει το ντεμπούτο του στην EICMA, δεν το νομίζετε και εσείς;

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ