net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Aprilia Scarabeo 125/200ie

Τα Scarabeo κατέχουν ξεχωριστή θέση στην γκάμα της Aprilia, με κύρια γνωρίσματά την ξεχωριστή σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και τα υψηλά επίπεδα άνεσης. Η ιταλική εταιρία ανανεώνει το μοντέλο των 125-200 κ.εκ. βελτιώνοντας την εμφάνιση και την εργονομία του, ενώ κρατώντας παράλληλα την τιμή στα ίδια επίπεδα.

 
Η επιτυχία του Scarabeo είναι αδιαμφισβήτητη καθώς έχει παραχθεί σε περισσότερες από 750.000 μονάδες από το 1993 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Για άλλη μία φορά το ιταλικό scooter στις εκδόσεις των 125/200 κ.εκ. βελτιώνεται στα σημεία πηγαίνοντας την αισθητική αλλά και την εργονομία του ένα βήμα παραπέρα.

Σχεδίαση: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά
Σε σχέση με το μνοντέλο που ξέραμε μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές και σημαντικές στιλιστικές/λειτουργικές παρεμβάσεις που συνέβαλαν στην επανασχεδίαση του νέου Scarabeo 125/200, αρχής γενομένης από τη μάσκα. Αυτή διαθέτει νέες οβάλ γρίλιες, χαρακτηριστικές στην οικογένεια Scarabeo, που κάνουν το εμπρός μέρος πιο ανάλαφρο οπτικά. Επίσης τα μπροστινά φλας έχει «κατέβει» στη βάση του τιμονιού - σε μια πιο ορατή θέση,συνεισφέροντας παράλληλα στην ανανεωμένη εμφάνιση. Νέοι είναι και οι επιχρωμιωμένοι καθρέφτες. Διαφορετικού σχήματος είναι και το εμπρός φτερό το οποίο βελτιώνει και τη ροή του αέρα προς το ψυγείο.
Ολόκληρη η ουρά έχει επανασχεδιασθεί, καθώς και το πίσω φανάρι, ενώ νέας σχεδίαση είναι και η σέλα, με το σχήμα της να δημιουργεί δύο διαφορετικές θέσεις, που σε συνδυασμό με το νέο αφρώδες υλικό, αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα άνεσης και για τους δύο επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εταιρία.
Στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στο Scarabeo, όπως η ενσωματωμένη ζελατίνα στο τιμόνι, το επίπεδο πάτωμα, και η ανθεκτική και ελαφριά σχάρα από αλουμίνιο και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» κα ιστην ανανεωμένη έκδοση.
Ο πλήρης αναλογικός-ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει ενσωματωμένο υπολογιστή, οι λειτουργίες του οποίου μπορούν να ελεγχθούν άμεσα από το τιμόνι. Ανάμεσα στις πολλές διαθέσιμες επιλογές είναι και η εξωτερική θερμοκρασία με «προειδοποίηση πάγου» που ειδοποιεί τον οδηγό για την πιθανή παρουσία πάγου.

Κινητήρες Τα μοτέρ του Scarabeo σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτό το σκούτερ και συνδυάζουν τις επιδόσεις με την χαμηλή κατανάλωση και τις μικρές εκπομπές ρύπων. Και οι δύο κινητήρες είναι υγρόψυκτοι και εξοπλισμένοι με τέσσερις βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, μια εξελιγμένη λύση που βελτιστοποιεί τη λειτουργία του κινητήρα. Φέρουν ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις με τη λειτουργία ECO να μειώνει την κατανάλωση έως και 7%.
Ο κινητήρας των 200 κ. εκ. αποδίδει 19 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., και 1,8 Kgm ροπής στις 6.500 σ.α.λ., ενώ αυτός των 125. κ.εκ. αποδίδει 14,1 ίππους 1,2 Kgm ροπής. Αλλαγές στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις δεν υπάρχουν, ενώ στον τομέα των φρένων το Scarabeo εφοδιάζεται με ένα συνδυαζόμενο σύστημα πέδησης που αποτελείται από ένα δίσκο 260 χιλιοστών εμπρός με πλευστή δαγκάνα τριών εμβόλων και πίσω από ένα δίσκο 220 χιλιοστών με δαγκάνα δύο αντικριστών εμβόλων.

Χρώματα
Το νέο Scarabeo 125/200 ie είναι διαθέσιμο σε έξι χρώματα, όλα μεταλλικά: μαύρο «Nero Aprilia», λευκό «Bianco Flair», ασημί «Silver Crowd», μπλε «Blu Couture», ροζ «Rosa Silk» και κόκκινο «Rosso Luxury».

Να σημειωθεί ότι για την έκδοση Scarabeo 200 ie η Aprilia συνεχίζει την ειδική προσφορά για την αγορά του μοντέλου με 2.800 ευρώ μετρητοίς, ή 24μηνο επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ