net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Kawasaki Iταλίας ανέθεσε στον βελτιωτή Angel Lussiana να σχεδιάσει ένα επετειακό concept για τα 40 χρόνια του Ζ.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Κρίμα που δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη σφαίρα του concept.

Kawasaki Z 40th Anniversary concept από Ιταλία

Μπορεί το επετειακό Ζ1000 να κυκλοφόρησε πέρσι, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του θρυλικού μοντέλου, η ιταλική Kawasaki, όμως, φρόντισε να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας, με ένα δικό της special concept.

 

Ανέθεσαν, λοιπόν, στον βελτιωτή Angel Lussiana να παρουσιάσει τη δική του πρόταση για ένα επετειακό Ζ, την οποία η εταιρεία ενστερνίστηκε απόλυτα! Ο Ιταλός βελτιωτής χρησιμοποίησε ως βάση το Ζ1000 του 2013, αλλά χρησιμοποίησε σε τεράστιο βαθμό τα στοιχεία του πρώτου Ζ1, με αποτέλεσμα ένα concept χαμένο στη δίνη του χρόνου, ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Το αλουμινένιο πλαίσιο του Ζ1000 καθαρίστηκε από το χρώμα και έμεινε γυαλιστερό, ενώ ο κινητήρας κάνει την αντίθεση, χάρη στο μαύρο χρώμα του. Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα ψύξης. Το ψυγείο επανατοποθετήθηκε – οριζοντίως αυτή τη φορά – κάτω από τη σέλα και, μέσω μιας μεγάλης εισαγωγής στο μπροστινό μέρος του κινητήρα, ο αέρας κατευθύνεται απευθείας σε αυτό. Μοναδικής αισθητικής είναι και τα τέσσερα τελικά της εξάτμισης, καθώς και οι χρωμιωμένοι λαιμοί από ανοξείδωτο ατσάλι. Η δερμάτινη σέλα, τέλος, επανασχεδιάστηκε, προκειμένου να θυμίζει αυτή του πρώτου Ζ1.

Το αποτέλεσμα είναι οπωσδήποτε πανέμορφο, με το νέο να συναντά το παλιό. Όσο κι αν το λιμπιζόμαστε, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για concept και ότι δεν πρόκειται – δυστυχώς – να το δούμε, έστω στους ιταλικούς δρόμους.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ