net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναμνηστική φωτογραφία από την έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο της BMW Motorrad στο Βερολίνο.

Τη δική του γραμμή παραγωγής έχει το νέο ηλεκτρικό maxi scooter των Βαυαρών.

BMW C evolution: Στην παραγωγή

Μετά από τρεισήμισι περίπου χρόνια εξέλιξης η BMW ανακοίνωσε και επίσημα την ενάρξη της παραγωγής του C evolution. Οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού maxi scooter θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο.

 
Το πλήρως ηλεκτροκίνητο C evolution κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW Motorrad στο Βερολίνο και η παραγωγή του ξεκίνησε επίσημα στις 4 Απριλίου. Εκεί, η BMW έχει αφιερώσει μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής για το C evolution η οποία καταλαμβάνει 800 τ.μ., όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Να σας θυμίσουμε ότι το ηλεκτρικό C evolution είναι το τρίτο maxi scooter που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής της γερμανικής εταιρίας, μετά τα γνωστά C 650 GT και C 600 Sport. Το νέο μοντέλο των Βαυαρών κινείται από ένα υγρόψυκτο ηλεκτρικό μοτέρ που έχει σταθερή ισχύ 15 ίππους, η οποία μπορεί να ανέλθει μέχρι και τους 47 ίππους, ενώ η ροπή του (το πιο σημαντικό στοιχείο για τα ηλεκτρικά μοτέρ) ανέρχεται στα 7,35 kgm. Σύμφωνα με την BMW η μέση αυτονομία του αγγίζει στα 100 χλμ. και η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 120 χλμ./ώρα. Η αερόψυκτη μπαταρία του έχει χωρητικότητα 8KWh και για την πλήρη φόρτισή της από μία οικιακή πρίζα (220V / 16A) απαιτούνται περίπου τρεις ώρες. 

Η ιδιαιτερότητα του scooter, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό maxi scooter από μεγάλο κατασκευαστή, εντοπίζεται στο πλαίσιο του. Ουσιαστικά αυτό είναι οι αλουμινένιες κάσες μέσα στις οποίες αποθηκεύονται οι μπαταρίες με ένα ατσάλινο υποπλαίσιο στο εμπρός μέρος να έχει αναλάβει τη στήριξη των πλαστικών, των οργάνων, των φώτων και του πιρουνιού-τιμονιού. Πίσω υπάρχει επίσης υποπλαίσιο για τα πλαστικά και τη σέλα του συνεπιβάτη. Το μοντέλο της BMW θα διαθέτει στον εξοπλισμό του ABS αλλά σύστημα περιορισμού της ροπής του ηλεκτροκινητήρα (Traction Control), ο πίνακας πληροφοριών του θα είναι μια μεγάλη οθόνη TFT. 

Σύμφωνα με την BMW, οι επιταχύνσεις από στάση, μέχρι και τα 100 χλμ./ώρα, είναι άμεσα συγκρίσιμες με scooter χωρητικότητας έως 600 κ.εκ. Ενδεικτικά η εταιρία αναφέρει 0-50 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ