Αρση της παύσης πώλησης BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης στις Η.Π.Α.

Αρση της παύσης πώλησης BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης στις Η.Π.Α.

Φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν όλες οι μοτοσυκλέτες της BMW στη Βόρεια Αμερική, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ποιό ήταν αυτό.

 
 
Eίχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό ότι η BMW Βορείου Αμερικής θα σταματούσε την πώληση όλων των βενζινοκίνητων (καινούριων και μεταχειρισμένων) μοτοσυκλετών της στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, χωρίς όμως να αναφέρεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα ασφαλείας. Η υπόθεση των περισσοτέρων ήταν ότι αυτό είχε να κάνει με την εκπομπή ρύπων, αν και οι περιορισμοί των Η.Π.Α. είναι λιγότερο αυστηροί από τους αντίστοιχους του Euro 5 στην Ευρώπη.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ότι  κάποιο εξάρτημα από τρίτο προμηθευτή, που εφοδίαζε όλες τις BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης στις Η.Π.Α. (όπως για παράδειγμα κάποιος καταλύτης) ήταν προβληματικός και εξαιρετικά ρυπογόνος. Η πώληση λοιπόν σταμάτησε μέχρι τη διόρθωση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, η παύση πωλήσεων που επιβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου πάρθηκε πλέον πίσω, κάτι που σημαίνει ότι η BMW έλυσε όποιο θέμα υπήρχε.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «H ΒMW Motorrad USA ανακοινώνει ότι το τμήμα των μηχανικών μας ολοκλήρωσε τις δοκιμές και την αξιολόγηση και αποφάνθηκαν ότι η παύση πωλήσεων μπορεί να σταματήσει».