net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φώτα-λέιζερ από τη BMW!

Μια νέα τεχνολογία αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η BMW, η οποία αντικαθιστά τους προβολείς LED με ακτίνες λέιζερ! Η νέα τεχνολογία, η οποία θα είναι αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη, σύμφωνα με τη BMW, αναπτύσσεται προς το παρόν για τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

 
Γνωρίζοντας, όμως, τις μεθόδους της βαυαρικής εταιρείας, δεν αποκλείουμε σε καμιά περίπτωση το ενδεχόμενο να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία και στις μοτοσικλέτες. Η BMW, η οποία εξακολουθεί να αναπτύσσει τους προβολείς με ακτίνες λέιζερ, ευελπιστεί σε μια τεχνολογία που θα προσφέρει όχι μόνο μεγαλύτερη πρακτική αποτελεσματικότητα, αλλά και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Για τι ακριβώς πρόκειται, όμως;

Πρώτα απ’ όλα, η φειδωλή στις λεπτομέρειες της νέας τεχνολογίας BMW, ξεκαθαρίζει ότι, σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε (και φοβόμαστε) για τις φωτεινές ακτίνες λέιζερ, το σύστημά της δε θα κρύβει κανέναν κίνδυνο για τα μάτια πεζών και άλλων οδηγών. Επιπλέον, η χρήση του μονοχρωματικού φωτός από τη συγκεκριμένη τεχνολογία (τα λέιζερ εκπέμπουν μόνο μία συχνότητα φωτός, επομένως και ένα συγκεκριμένο χρώμα) και τα παράλληλα μεταξύ τους κύματα φωτός επιτρέπουν στην τεχνολογία λέιζερ να είναι αποτελεσματικότερη από αυτή των φώτων LED. Επιπλέον, καταναλώνει σχεδόν τη μισή ενέργεια.

Όλα τα παραπάνω, όσο κι αν είναι πολύ γενικά ακόμη για ανάλυση, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αργήσει προς το παρόν να εμφανιστεί στην αγορά αυτοκινήτου – πόσο, μάλιστα, σε αυτή της μοτοσικλέτας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όμως, αν τα φώτα-λέιζερ της BMW αποδειχθούν επιτυχημένα και χρήσιμα για τα αυτοκίνητα, δεν πρόκειται να αργήσουν να περάσουν και στις μοτοσικλέτες.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ