net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Berthold Hauser (αριστερά), τεχνικός διευθυντής της BMW Motorrad Motorsport με τον διευθυντή Marketing, Udo Mark, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

BMW: Το δικό της «πρωτάθλημα»!

Η BMW Motorrad παρουσίασε το Race Trophy, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιβράβευση και στήριξη των ιδιωτών που αγωνίζονται με μοτοσικλέτες της ανά τον κόσμο με βραβεία συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

 
Μπορεί η γερμανική εταιρία να αποσύρθηκε επίσημα από όλες σχεδόν τις μορφές αγώνων στους δύο τροχούς την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο, θέλει να παραμείνει κοντά στις ιδιωτικές ομάδες που συμμετέχουν σε παγκόσμια αλλά και εθνικά πρωταθλήματα και αγώνες με S1000RR και HP4 επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους τόσο με τεχνική υποστήριξη όσο και με χρηματικές απολαβές.

Το δικό της «πρωτάθλημα»
Το BMW Motorrad Race Trophy είναι ένα νέο και καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 3ου γύρου του Π.Π. Superbike στο Assen της Ολλανδίας.

Ουσιαστικά, μέσω μιας φόρμουλας, οι αναβάτες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά-αγώνες (που θα βρείτε παρακάτω) συγκεντρώνουν βαθμούς και για την κατάταξή τους στο Race Trophy. Στο τέλος της χρονιάς οι 15 καλύτεροι επιβραβεύονται από τη γερμανική εταιρία με χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα (είναι δωρεάν) λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από τους ανθρώπους της BMW Motorrad.

«Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να κάνουμε την BMW Motorrad μια πρωτοπόρο σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Stephan Schaller και πρόσθεσε: «Σκοπεύουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα στάνταρ όσον αφορά τους αγώνες των πελατών μας. Για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε ένα πρότζεκτ που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν σε διεθνές επίπεδο….Είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα αγωνιστικό πρότζεκτ που απλώνεται σε κάθε ήπειρο για τους ιδιώτες αναβάτες μας. Έτσι όλοι οι αναβάτες της BMW Motorrad σε όλο τον κόσμο γίνονται μέρος μιας μεγάλης οικογένειας…Eίναι οι τέλειοι πρεσβευτές για την μάρκα μας, καθώς υψώνουν τη σημαία της BMW Motorrad σε κάθε ήπειρο. Η BMW Motorrad τους το ανταποδίδει προσφέροντας εκτεταμένη υποστήριξη και πολλά άλλα οφέλη.»

Πρωταθλήματα και αγώνες που υπάγονται στο Race Trophy
 
1. Π.Π. Superbike (WSBK)
2. Π.Κ. Superstock 1000 (WSTK)
3. Π.Π. Αντοχής (EWC)
4. Ισπανικό πρωτάθλημα Superbike (CEV)
5. Π.Π. Sidecar (SWC)
6. Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Superbike (BRSBK)
7. Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB)
8. Πρωτάθλημα Superbike Καναδά (CSBK)
9. Γαλλικό Πρωτάθλημα Superbike (FSBK)
10. Διεθνές γερμανικό Πρωτάθλημα Superbike (IDM)
11. Ιταλικό Πρωτάθλημα Superbike (CIV)
12. Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Αγώνων Δρόμου (MFJ)
13. Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας Ν. Αφρικής (SAM)    
14. Isle of Man Tourist Trophy (TT)
15. Macau Grand Prix (MGP)

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ