net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Max Biaggi: Έτοιμος για το δεύτερο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike είναι έτοιμο να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο από την Αυστραλία και την πίστα του Phillip Island. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Max Biaggi και Aprilia Alitalia Racing δείχνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τους τίτλους τους και να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι: Με νίκες!

 
Ο Max Biaggi ήταν ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα superbike με την Aprilia να βρίσκεται μόλις στη δεύτερη χρονιά της στο πρωτάθλημα και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλει να διατηρήσει. Ας δούμε τι δήλωσε ο Ιταλός που θα φέρει πλέον το # 1 στη μοτοσικλέτα του λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
«H επιτυχία μας το 2010 θα μας βάλει σίγουρα στο στόχαστρο όλων των υπόλοιπων ομάδων. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να υποκύψουν σε αυτή την πίεση. Ο σωστός δρόμος είναι αυτός της σκληρής δουλειάς και της ηρεμίας. Διακυβεύονται πολλά. Το να κερδίζεις είναι πολύ δύσκολο αλλά το να παραμένεις στην κορυφή είναι ακόμη πιο σκληρό. Αυτό το γνωρίζουμε και για αυτό πρώτο και κυριότερο δεν θα υποτιμήσουμε τους ανταγωνιστές μας. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα, μία υπέροχη μοτοσικλέτα, εγώ νιώθω πολύ καλά και θα προσπαθήσω να διατηρήσω το κίνητρό μου ψηλά.», δήλωσε ο Biaggi σε σχετική ερώτηση, ενώ για τη μοτοσικλέτα και τις χειμερινές δοκιμές είπε: «Μου φάνηκε γρήγορη αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο. Η αίσθηση που μου δίνει είναι άριστη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ραφινάρουμε κάποια μικρά πραγματάκια χωρίς να πειράξουμε τα δυνατά σημεία μίας μοτοσικλέτας που είναι σίγουρα ανταγωνιστική. Η στρατηγική μας είναι να κάνουμε μικρά βήματα, να εξελισσόμαστε σιγά-σιγά χωρίς ριζοσπαστικές αλλαγές. Οι μηχανικοί εργάζονται ασταμάτητα ώστε να έχουμε εμείς στη διάθεσή μας το καλύτερο υλικό και μετά η δική μου δουλειά είναι να το χρησιμοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Όσο για την είσοδο του Marco Melandri στα superbike και την «απάντηση» που θα θέλει να του δώσει ο Leon Haslam μέσα στις πίστες ο παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να ξέρω που βρίσκονται οι άλλοι αγωνιστικά και αυτό θα παραμείνει ακόμη και μετά τον πρώτο αγώνα. Μόνο κατά το μέσο της σεζόν θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ποιος έκανε τις σωστές επιλογές. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί υπολογίσιμοι αναβάτες πέρα από τους Melandri και Haslam, όπως ο Rea (CΑSTROL Honda) που έχει εξαιρετικό δυναμικό και μοτοσικλέτα. Και μην ξεχνάτε και τους «παλιούς» Checa και Haga. Θα είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστώ τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε καλά!

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ