net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

600 "έξυπνα" scooter Gogoro

Η γαλλική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός σχεδίου μίσθωσης e-scooter, που θα κάνει την οδήγηση στους δρόμους πιο εύκολη και λίγο πιο πράσινη. 600 ηλεκτρικά scooter, Gogoro,  θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε κεντρικούς σταθμούς στο Παρίσι μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες.

 
Τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο, η εταιρεία Coup (ανήκει στη Bosch) ξεκίνησε μια υπηρεσία κοινής χρήσης που επιτρέπει στους χρήστες της να νοικιάσουν ηλεκτρικά σκούτερ μέσω ενός συστήματος τιμολόγησης βάσει χρόνου. Η εταιρεία, τώρα, θα δημιουργήσει «σταθμούς», όπου ο αναβάτης θα πηγαίνει και θα νοικιάζει ένα σκούτερ πλήρως φορτισμένο και έτοιμο ανά πάσα στιγμή.
 
Πρόσφατα, η Bosch ανακοίνωσε ότι αυτό το καλοκαίρι, το σχέδιο θα επεκταθεί στο Παρίσι με 600 Gogoro Smartscooters προς ενοικίαση. Τα ηλεκτρικά scooter από την Ταιβάν χαρακτηρίζονται ως μοτοποδήλατα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ανακοίνωσε ότι η απαιτούμενη ηλικία για να οδηγήσει κάποιος ένα Gogoro είναι μόλις 14. Δεν είναι ακόμα σαφές, αν το πρόγραμμα Gogoro θα αποκτήσει αυστηρότερα όρια ηλικίας από αυτό.
 
Μετά από μια δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία, το μόνο που χρειάζεται είναι ο αναβάτης είναι να εντοπίσει μέσω της εφαρμογής της Coup τον πλησιέστερο σταθμό ενοικίασης. Το κόστος ενοικίασης είναι 4 ευρώ ανά μισή ώρα, μετά την οποία η χρέωση είναι 1 ευρώ για κάθε 10 λεπτά. Στη περίπτωση του Βερολίνου, η Coup προσφέρει πακέτα των 20 ευρώ για χρήση από τις 07.00 π.μ. μέχρι τις 19.00 μ.μ. και 10 ευρώ για το υπόλοιπο της ημέρας. Πιθανότατα να υπάρχουν παρόμοια πλάνα για τη γαλλική πρωτεύουσα.
 
Κάθε σκούτερ συνοδεύεται από δύο πλήρως φορτισμένες μπαταρίες Gogoro, ένα κράνος και ένα καπέλο υγιεινής, καθώς και ένα σχέδιο ασφάλισης. Ο πελάτης χρειάζεται μόνο ένα κινητό Android, το οποίο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με Bluetooth για να συνδεθεί με τις λειτουργίες του Smartscoter. Δεν απαιτούνται κλειδιά για το δίτροχο.
 

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ