net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα Panigale R;

Τελικά όμοια με της Superleggera

Οι LED προβολείς εμπρός παραμένουν

LED πίσω φωτιστικό σώμα

Νέα βαφή στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας

Η τελευταία των Panigale;

Η Ducati έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video που δείχνει ένα νέο μοντέλο που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στην πίστα της Laguna Seca. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Όταν το τέλος λέει όλη την ιστορία» και το μοντέλο που εμφανίζεται είναι, μάλλον, η τελευταία έκδοση της Panigale R.

 
Η έκδοση R της Panigale είναι η μοναδική που χρησιμοποιεί ακόμη τον Superquadro κινητήρα των 1.198 κυβικών, ενώ οι 1299 Panigale και Panigale S, χρησιμοποιούν τον κινητήρα με τα 1.285 κυβικά εκατοστά. Η Ducati ανακοινώνει την ίδια ιπποδύναμη των 202 ίππων για τους δύο κινητήρες με τον δεύτερο να την αποδίδει λίγο νωρίτερα και να παρέχει 0.85 χιλιογραμμόμετρα περισσότερης ροπής.

Για να μπορεί μια μοτοσυκλέτα να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, θα πρέπει ο κινητήρας της να είναι μέχρι 1200 κυβικά. Έτσι, αν θέλει η Ducati να χρησιμοποιήσει την Panigale R για τη διεκδίκηση του τίτλου, θα πρέπει αυτή να μείνει κάτω από το όριο του κυβισμού. Φήμες, όμως, θέλουν τη Ducati να ετοιμάζει έναν νέο V4 κινητήρα, οπότε, το μοντέλο που εμφανίζεται στο βίντεο ίσως να είναι μια τελική έκδοση της Panigale R, κάτι που εξηγεί και τον τίτλο του.

Οι εμπρός προβολείς, το πίσω φωτιστικό σώμα και το φαίρινγκ δείχνουν ίδια με της υπάρχουσας 1299 Panigale. Η εξάτμιση, ωστόσο, μοιάζει με την Akrapovič που χρησιμοποιεί η 1299 Superleggera με τα δύο μικρά τελικά τοποθετημένα ψηλά κάτω από την ουρά. Οι 1299 Panigale και 1199 Panigale R έχουν ένα τελικό εμπρός από τον πίσω τροχό. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η Superleggera πληροί τις Euro4 προδιαγραφές σε αντίθεση με τις 1299 και 1199. Οπότε περιμένουμε η συγκεκριμένη εξάτμιση να χρησιμοποιείται από εδώ και πέρα στις superbike της εταιρείας.

Πέρα από τις κλασσικές χρωματικές επιλογές του κόκκινου και του λευκού, το νέο μοντέλο φαίνεται ότι θα χρησιμοποιεί και το πράσινο σε μια τρίχρωμη βαφή στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας. Περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια στις 7 Ιουλίου στον αγώνα των Superbike στην Αμερικάνικη πίστα.

 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ