Έκανε το απόλυτο ο Marc Marquez στην Αραγονία

Έκανε το απόλυτο ο Marc Marquez στην Αραγονία

- Πάνω από 5 δευτερόλεπτα διαφορά.
- Έστριψε πρώτος και οδήγησε όλον τον αγώνα.
- Στο βάθρο Jorge Martin και Pedro Acosta.
- Πτώση Pecco Bagnaia και Alex Marquez ενώ πάλευαν για την τρίτη θέση.

Σε κυριακάτικη... βόλτα μετατράπηκε το Grand Prix της Αραγονίας για τον Marc Marquez (Gresini Ducati).

Ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστριψε πρώτος από την Pole Position και αμέσως άρχισε να ανοίγει διάφορα από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) που ήταν δεύτερος στα πρώτα στάδια.
Ο Acosta έχασε σύντομα τη δεύτερη θέση από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος όμως δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά.
Ο Marc Marquez μπόρεσε με άνεση να διαχειριστεί όλον τον αγώνα και να πάρει την πρώτη του νίκη σε Grand Prix με Ducati, έχοντας μάλιστα διάφορα πάνω από 5 δευτερόλεπτα από τον Martin, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο.
Λίγους γύρους πριν τον τερματισμό, ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) είχε συνέλθει μετά από μια κακή εκκίνηση και είχε φτάσει πίσω από τον Alex Marquez (Gresini Ducati) στη μάχη για την τρίτη θέση. Ένα λάθος του τελευταίου τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του στη 12η στροφή και ο Bagnaia εκμεταλλεύτηκε το κενό. Όμως στην επόμενη στροφή ο Alex Marquez προσπαθώντας να απαντήσει χτύπησε τον Bagnaia με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στο έδαφος και εκτός αγώνα. 
Έτσι το βάθρο πήγε στον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), με τον Brad Binder (Red Bull KTM) να τον ακολουθεί. 
Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo), με τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) να τον ακολουθεί. O Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati) ήταν έβδομος, με τους Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Jack Miller (Red Bull KTM) και Alex Rins (Monster Energy Yamaha) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.