net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda XRV750 ’03 με 5.800 €

Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» είναι τα μοντέλα τα οποία σημάδεψαν την Ελληνική αγορά για πάνω από μία 10ετία! Το Africa Twin ήταν το βαρύ πυροβολικό της κατηγορίας των On-Off για πολλά χρόνια, διατηρώντας την αίγλη του ονόματός του για ακόμα περισσότερα.

 
Η Africa Twin ήταν η πιο καλοπουλημένη μοτοσικλέτα στην Ελλάδα επί σειρά ετών και αυτό πρέπει να αποδοθεί στις μεγάλες της δυνατότητες αλλά και στη φήμη της αξιοπιστίας που τη συνόδευε, ιδιαίτερα το δεύτερο ήταν και εκείνο που την έκανε τόσο δημοφιλή! Ο όγκος της αρχικά φοβίζει και προβληματίζει μόλις προσπαθήσει κανείς να τη μετακινήσει, καθώς τα 200+ κιλά της μόνο λίγα δεν είναι (με τα σημερινά δεδομένα βέβαια). Τα πράγματα όμως αλλάζουν μόλις η XRV αρχίσει να κινείται. Εύκολη, ευέλικτη και πολύ καλά ζυγισμένη, δε θα προβληματίσει ακόμα και μικρόσωμους αναβάτες.

Η χρήση εκτός δρόμου βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες του μοντέλου, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθεί, καθώς τα κιλά δε συγχωρούν! Αν όμως ο στόχος σας είναι τα μακρινά ταξίδια, ακόμα και σε μικτή διαδρομή, τότε η Africa δε θα σας προδώσει. Μοναδικό μελανό σημείο στα πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα, αποτελεί μόνο η σέλα, η οποία θα κουράσει αν δεν υπολογίσετε στο χρόνο σας και ορισμένες στάσεις.

Ιστορικό:
Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που να μην ξέρει κανείς για το γνωστότερο ίσως On-Off στην ελληνική ιστορία. Η σειρά Africa Twin ξεκίνησε με χωρητικότητα 650 κυβικών και δικύλινδρο μοτέρ το 1989, για να περάσει περίπου 2 χρόνια αργότερα στα 100 κυβικά παραπάνω σαν πλήρως ανανεωμένο μοντέλο. Μεγάλο το φάσμα χρηστικότητας το οποίο κάλυπτε η μοτοσικλέτα, ιδιαίτερα στη χώρα μας, από το 2004 και μετά όμως σταμάτησε πλέον να παράγεται.

Τί να προσέξετε:
Αν και η ποιότητα κατασκευής της Honda στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι πάρα πολύ καλή, παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν να ελέγξετε τις αναρτήσεις για τυχόν διαρροές, τα τακάκια και τις δισκόπλακες, το τιμόνι για τυχόν τζόγους, καθώς και το αφρώδες της σέλας.

Αγορά: 5.800 €
Πώληση: 6.200 €

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Κινητήρας: 4χρονος, V-twin, SOHC, υγρόψυκτος
Κυβισμός: 742 κ. εκ.
Ισχύς: 44kW/ 7.500 σ.α.λ.
Ροπή: 62Nm/ 6.500 σ.α.λ.
Κιβώτιο: 5 σχέσεις
Διαστάσεις(ΜxΠxΥ): 2.315x905x1.430
Ύψος σέλας: 860
Ρεζερβουάρ: 23 λίτρα
Φρένα Ε/ Π: Δ 276/ Δ 256
Ελαστικά Ε, Π: 90/90-21, 140/80-17
Βάρος: 205 κ.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ