net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμάζουμε τα Monster 696, Aquila 650 & TMAX 500

Τι κοινό μπορούν να έχουν μεταξύ τους ένα custom, ένα mega scooter και ένα naked; Εκτός από τον αριθμό των κυλίνδρων τους, τα Hyosung Aquila GV650, Yamaha T-Max και Ducati Monster 696 αποτελούν τις «εναλλακτικές» προτάσεις στην δημοφιλή κατηγορία μεσαίου κυβισμού.

 
Το να είσαι εναλλακτικός σημαίνει πως διαφοροποιείσαι και ξεχωρίζεις από αυτό που ονομάζουμε κύριο ρεύμα τάσεων της εκάστοτε εποχής. Άλλοτε προκύπτει ως πραγματική ανάγκη και άλλες φορές είναι μια προσχεδιασμένη επιτήδευση με σκοπό την αυτοπροβολή. Στην προκειμένη περίπτωση, εμάς μας ενδιαφέρει το πρώτο.

Τα προαναφερθέντα μοντέλα εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες με σαφή προσανατολισμό χρήσης. Εναλλακτικά, όμως, θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν τη μία και μοναδική μοτοσικλέτα ενός αναβάτη που επιθυμεί να τα κάνει όλα. Νaked για ταξίδια; Mega scooter για στροφιλίκι; Custom για την πόλη;… γιατί όχι;

Με αυτό το σκεπτικό, πήγαμε μαζί τους ένα ταξίδι 600χλμ.στη ορεινή Φθιώτιδα και τα δοκιμάσαμε στην εθνική, σε στριφογυριστούς επαρχιακούς και φυσικά στην πόλη προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο μοντέλο αντεπεξέρχεται με μεγαλύτερη επιτυχία σε χρήσεις που φαντάζουν ασύμβατες με τον χαρακτήρα του.

Η τελική «ετυμηγορία» καθώς και πλήρη ξεχωριστά test για κάθε μια από τις τρεις μοτοσικλέτες του εναλλακτικού συγκριτικού, βρίσκονται στο τεύχος Νο23 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ