net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το εμπρόσθιο σύστημα κρατά συνεχώς σε επαφή με το δρόμο τους μπροστινούς τροχούς του Yourban και προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα πρόσφυσης.

Ευανάγνωστος και με όμορφο μπλε φωτισμό ο πίνακας οργάνων. Η ψηφιακή οθόνη με δύο μερικούς χιλιομετρητές, τάση μπαταρίας και θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το ποδόφρενο ενεργοποιεί και τα τρία δισκόφρενα. Περιορίζει το χώρο για το δεξί πόδι αλλά είναι αναγκαίο, ώστε το Yourban να οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Τα απόλυτα ελεγχόμενα παιχνίδια είναι μέσα στο ρεπερτόριο του Yourban που δε θα διστάσει να διώξει τον πίσω του τροχό σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Δοκιμή: Piaggio Yourban LT 300 i.e.

Το MP3 LT, μικραίνει σε διαστάσεις, αποκτά εντυπωσιακή εμφάνιση, μεγαλύτερους εμπρόσθιους τροχούς, περισσότερη ευελιξία και όνομα που ταιριάζει στο αστικό του προφίλ.

 
Εισαγωγή: Δώρο από τα λίγα
Οι εκδόσεις LT της σειράς MP3, είναι απλά μοναδικά οχήματα. Μπαίνουν σφήνα μεταξύ των δύο και των τεσσάρων τροχών, καταφέρνουν να συγκεντρώνουν πλεονεκτήματα από τους δύο αυτούς κόσμους και τα κάνουν δώρο σε όσους έχουν μόνο άδεια οδήγησης αυτοκινήτου στην κατοχή τους!
Η μηχανική τους πρόσφυση και συγκεκριμένα του εμπρόσθιου μέρους και ειδικότερα σε ολισθηρό οδόστρωμα βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω, έναντι όλων των υπόλοιπων συμβατικών scooter. Οπότε καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να τα διαχωρίσουμε από αυτά και να σταματήσουμε τις συγκρίσεις. Μέχρι το λαιμό είναι αδιαμφισβήτητα ένα κλασικό scooter. Από εκεί και μπροστά όμως, αρχίζει το πανηγύρι! Ας πούμε λοιπόν ότι το Yourban είναι ένα τρίκυκλο όχημα που συμπεριφέρεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα scooters και οι μοτοσικλέτες και οδηγείται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως αυτά, για να προχωρήσουμε με την ησυχία μας παρακάτω και να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την εκπληκτική κατασκευή.

Μικρές αλλαγές μεγάλη διαφορά
Με λίγες και μικρής έκτασης αλλαγές στον αισθητικό τομέα αλλά και τα μηχανικά του μέρη, οι άνθρωποι τις Piaggio μετέτρεψαν το Yourban σε όχημα που μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου. Το μετατρόχιο των εμπρόσθιων τροχών αυξήθηκε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο για να χαρακτηριστεί ως τρίκυκλο (ήτοι στα 465 χλστ.), τα φλας, έγιναν εξωτερικά, ενώ προστέθηκε και ένα ποδόφρενο που ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τα τρία δισκόφρενα. Θέση άλλαξαν και τα φώτα ημέρας, τεχνολογίας LED και από τις άκρες του εμπρόσθιου φωτιστικού σώματος τοποθετήθηκαν στο κέντρο. Οι παραπάνω αλλαγές επέφεραν και μία αύξηση στο συνολικό βάρος του Yourban που αγγίζει τα 5 κιλά έναντι της έκδοσης RL. Σε σχέση, όμως με το στάνταρ Mp3, με τον 300άρη κινητήρα, το Yourban ζυγίζει 16 κιλά λιγότερο!

H δοκιμή του Piaggio Yourban LT 300 i.e. που οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου, περιλαμβάνεται στο τεύχος 22 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ