Δοκιμάζουμε το ελληνικό αδιάβροχο σετ Anorak Street Long

- Αμιγώς ελληνική εταιρεία με κορυφαία προϊόντα
Anorak Street Long:
- Αντέχει πάνω από 10.000mm νερού σε 24 ώρες
- Ελαστικές μανσέτες στο τελείωμα των μανικιών για απόλυτη στεγανοποίηση
- Η άποψή μας

Το όνομα της Anorak θα σου είναι μάλλον γνωστό, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι πρόκειται για μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία με αποκλειστικά εγχώρια γραμμή παραγωγής. Η εταιρεία, στα «χέρια» της δεύτερης γενιάς της οικογένειας πλέον, μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή πολλών αναβατών που ψάχνουν αδιάβροχα. Εμείς δοκιμάσαμε το αδιάβροχο κοστούμι Street Long σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η εταιρεία μάλιστα δραστηριοποιείται πλέον και στον χώρο της προστασίας, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, ενώ δεν διαθέτει μόνο αδιάβροχα για μοτοσυκλετιστές αλλά και κυνηγούς, ψαράδες και ναύτες. Η Anorak στοχεύει πλέον και σε αγορές του εξωτερικού και όχι μόνο της Ελλάδας με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της στην «πρώτη γραμμή».
 

Αντέχει πάνω από 10.000mm νερού σε 24 ώρες

Στους δύο τροχούς λοιπόν ένα από τα Best Seller προϊόντα της Anorak είναι το κοστούμι Street Long που κατασκευάζεται από 100% πολυεστερικό υλικό με επικάλυψη ελαστομερούς PVC, με θερμοκολλημένες ραφές. Είναι πλήρως αδιάβροχο και ιδανικό για επαγγελματίες (διανομείς), αλλά και αναβάτες που κάνουν πολλά τουριστικά χιλιόμετρα σε απρόβλεπτο καιρό. Το κοστούμι Street Long, έχει υποβληθεί σε τεστ αδιαβροχοποίησης κατά το οποίο το ύφασμα τοποθετείται κάτω από μια στήλη νερού διαμέτρου 2,54 εκατοστών για 24 ώρες. Έχει λάβει λοιπόν πιστοποίηση αντοχής πάνω από 10.000mm νερού σε 24 ώρες, ενώ στεγνώνει γρήγορα και παραμένει αποτελεσματικό και σε θερμοκρασίες 20°C υπό του μηδενός.


Ύφασμα με υδροφοβική επίστρωση ελαστομερούς PVC

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ελαστικές μανσέτες στο τελείωμα των μανικιών για απόλυτη στεγανοποίηση

Είναι ένα κοστούμι ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσυκλετιστές με το παντελόνι αλλά και το χιτώνιο να έχουν ελαστικό ύφασμα, κάνοντάς τα ευκολοφόρετα ακόμα και πάνω από μπουφάν και παντελόνι με προστασίες. Είναι φυσικά αντιανεμικά και το χιτώνιο διαθέτει γιακά που ανεβαίνει μέχρι το πιγούνι για την απόλυτη στεγανοποίηση με την προσθήκη δύο πατιλετών με πλαστικά κουμπιά. Μεταξύ μανικού και γαντιού, οι εσωτερικές ελαστικές μανσέτες αποτρέπουν την εισχώρηση νερού και στο παντελόνι υπάρχει χαμηλά ένα κουμπί που επιτρέπει το δίπλωμα του υφάσματος για ένα πιο σφιχτό κούμπωμα. Μικροαντικείμενα μπορείς να τοποθετήσεις στις δύο τσέπες που κλείνουν με «καπάκι» για να έχεις εύκολη πρόσβαση, ενώ το ύφασμα του Street Long μπορεί πολύ εύκολα να καθαριστεί από οποιονδήποτε λεκέ και να πλυθεί σε οικιακό πλυντήριο στους 40 βαθμούς κελσίου.


Οι ελαστικές μανσέτες διασφαλίζουν την απόλυτη στεγανοποίηση

Η άποψή μας

Το Anorak Street Long είναι ένα κοστούμι που θα γίνει η καθημερινή σου "ασπίδα προστασίας" για τον χειμώνα. Το δοκιμάσαμε σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής και η απόδοσή του ήταν εντυπωσιακή. Πλήρως στεγνά ρούχα, αλλά και το μπουφάν μοτοσυκλέτας δεν είχε την παραμικρή σταγόνα χάρη στον ψηλό γιακά που δεν επιτρέπει την εισχώρηση νερού και το υδροφοβικό ύφασμά του. Τοποθετώντας το ελαστικό παντελόνι επάνω από το μπουφάν μοτοσυκλέτας, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καθώς η μέση όπου συνδέονται το πάνω με το κάτω ρούχο, αποτελεί πολλές φορές ένα από τα σημεία που βρέχονται πρώτα όταν φοράς αδιάβροχα και η επικάλυψη του χιτωνίου με το παντελόνι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Με τον συνδυασμό του κοστουμιού με γκέτες για τα παπούτσια θα φτάσεις σπίτι περνώντας μέσα από κατακλυσμούς ολοκληρωτικά στεγνός. Η αντιανεμική ιδιότητα των αδιάβροχων, σημαίνει ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και όταν δεν βρέχει, καθώς θα σε προστατεύουν και από το κρύο, ενώ είναι τόσο εύκολα στην τοποθέτηση που θα τα φοράς χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως βέβαια να χρησιμοποιείς μόνο το χιτώνιο στην περίπτωση που χρειάζεσαι εύκολη πρόσβαση στις τσέπες σου, αλλά το χιτώνιο θα σε κρατά ζεστό ακόμα και σε ισχυρούς ανέμους (με τον συνδυασμό με μπουφάν μοτοσυκλέτας φυσικά). Παράλληλα χάρη στα ελαστικά εσωτερικά μανίκια τα χέρια παραμένουν επίσης τελείως στεγνά και η βροχή δεν αποτελεί πλέον ανασταλτικό παράγοντα για την οδήγηση μοτοσυκλέτας (πάντα με περισσότερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος). Το κοστούμι Anorak Street Long είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα και 8 μεγέθη (XS-4XL) και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση. Αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για την οδήγηση μοτοσυκλέτας κατά τους χειμερινούς μήνες και κοστίζει 113 ευρώ.


Εάν συνδυάσεις το κοστούμι με γκέτες και γάντια, όσο και να βρέχεις εσύ θα παραμένεις στεγνός/ή.

Μάθετε περισσότερα >>>
ANORAK
Αχαρνών 372-374, 11145, Αθήνα