Africa Twin με Supercharged κινητήρα
Africa Twin με Supercharged κινητήρα
  • Africa Twin με Supercharged κινητήρα
  • Africa Twin με Supercharged κινητήρα

Africa Twin με Supercharged κινητήρα

Ένα διαφορετικό σύστημα υπερτροφοδότησης
Μετά από την KAWASAKI , τώρα και η HONDA σχεδιάζει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα
Μείωση των εκπομπών CO₂ χωρίς να θυσιάζεται η ιπποδύναμη
Σχεδόν απίθανο να παρουσιαστεί η Africa Twin "Compressor" στην έκθεση της EICMA

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ένα διαφορετικό σύστημα υπερτροφοδότησης

Σύμφωνα με πηγές από το περιοδικό  Young Machine , στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή η Honda αναπτύσσει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα για το μοντέλο Africa Twin. Όπως φημολογείται , η Honda εργάζεται σε ένα σύστημα υπερτροφοδότησης  που χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη πατέντα. Σε αντίθεση με τις  παραδοσιακές τουρμπίνες, οι οποίες χρησιμοποιούν καυσαέρια, ο συμπιεστής λειτουργεί μηχανικά, προσφέροντας έτσι πιο ομαλή και άμεση απόκριση σε όλο το φάσμα των στροφών. Αυτό το σύστημα θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο σχεδιασμό κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς.
 

Μετά από την KAWASAKI , τώρα και η HONDA σχεδιάζει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα

Η Honda δεν είναι η πρώτη που ερευνά το κομμάτι του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Η Kawasaki είναι μέχρι στιγμής ο κατασκευαστής υπερτροφοδοτούμενων μοτοσικλετών, με μοντέλα όπως το Z H2, το Ninja H2 SX και πριν από αυτά το H2R. Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η εταιρεία με έδρα το Τόκιο περιλαμβάνει νέα τεχνικά σχέδια. Επιπρόσθετα,  αυτό το σύστημα παρέχει μια πιο γραμμική καμπύλη ισχύος, καθιστώντας τον κινητήρα πιο ευχάριστο στη χρήση και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση της μοτοσικλέτας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μείωση των εκπομπών CO₂ χωρίς να θυσιάζεται η ιπποδύναμη

Με αυτή την προσέγγιση η Honda θα διατηρήσει την άνεση και την ευκολία οδήγησης που είναι γνωστή για την Africa Twin, ενώ θα προσφέρει μια σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας. Εκτός από την αύξηση της απόδοσης, αυτό το σύστημα υπερτροφοδότησης θα μπορούσε να είναι η απάντηση της Honda στις ολοένα και πιο αυστηρούς κανονισμούς των εκπομπών. Το σύστημα αυτό επιτρέπει μικρότερη χωρητικότητα, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών CO₂ χωρίς να θυσιάζεται η ισχύς ή ο ήχος της μοτοσυκλέτας.
 

Σχεδόν απίθανο να παρουσιαστεί η Africa Twin

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστό πότε και αν η Africa Twin "Compressor" θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, οπότε φαίνεται σχεδόν απίθανο να παρουσιαστεί, έστω και σε μορφή πρωτοτύπου, στην έκθεση της EICMA το 2024. Αν επιβεβαιωθεί, θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη για την Honda, που θα μπορούσε να επεκτείνει την τεχνολογία του μηχανικού συμπιεστή και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα,  διευρύνοντας την έννοια του υπερτροφοδοτημένου όχι μόνο στον τομέα των supersport ή των naked , αλλά και στον τομέα της adventure κατηγορίας.