BMW R1250 RT 2019

Ανανέωση και για το μεγάλο boxer τουριστικό της BMW, φυσικά με αφορμή τον νέο μεγαλύτερο κινητήρα. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Η BMW τα αποκάλυψε μαζί, αλλά εμείς αποφασίσαμε να σας τα παρουσιάσουμε ξεχωριστά, για να έχετε μια ακόμη καλύτερη εικόνα. Αφού σας δείξαμε το νέο R1250GS, ήρθε και η στιγμή για το R1250RT, το μεγάλο τουριστικό μοντέλο με τον Boxer κινητήρα.

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο R1250 RT φέρει τον ολοκαίνουργιο boxer των 1.254 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 14,3 kgm ροπής. Ο κινητήρας εξοπλίζεται με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού «Shift cam», που χρησιμοποιεί εκκεντροφόρο εισαγωγής με διπλά έκκεντρα και ασύμμετρο άνοιγμα βαλβίδων, για καλύτερη και περισσότερη  απόδοση ισχύος και ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών.

Και το R1250 RT εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASC και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα, ενώ μια διαφορά με το R1250GS είναι ότι το σύστημα ABS Pro που λειτουργεί και υπο κλίση, είναι βασικός εξοπλισμός για το R 1250RT. Όσον αφορά τα riding modes, το BMW R1250RT φέρει δύο στον βασικό εξοπλισμό του, με την «Dynamic» διαθέσιμη εξτρά.

Επιπλέον, οι αναρτήσεις Dynamic ESA που ρυθμίζονται αυτόματα και ηλεκτρονικά, είναι πλέον διαθέσιμες και στο R1250RT. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται και τα εμπρός φωτιστικά σώματα ημέρας LED. Στον πίνακα οργάνων, το RT χρησιμοποιεί αναλογικού τύπου στροφόμετρο και ταχύμετρο, που συνδυάζονται με μια οθόνη TFT 5,7 ιντσών. Νέοι είναι επίσης οι χρωματισμοί του μοντέλου, ενώ ο αναβάτης μπορεί να το αποκτήσει με τις custom πινελιές Option 719, προσθέτοντας μοναδική ταυτότητα.