Bultaco Brinco

Bultaco Albero

Bultaco Tree

Η θρυλική εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση του Μιλάνο τη δική της πρόταση για την αστική μετακίνηση με ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που συνδυάζει στοιχεία από τον κόσμο των μοτοσυκλετών και των ποδηλάτων.

Η αρχή της ενασχόλησης της Bultaco με τα ηλεκτρικά οχήματα έγινε με το Brinco το οποίο διέθετε ηλεκτροκινητήρα, αλλά και πετάλια και μάλιστα έδινε τη δυνατότητα στον αναβάτη να ελέγχει το επίπεδο υποβοήθησης από τον κινητήρα, συνδυάζοντας ιδανικά τη μοτοσυκλέτα με το ποδήλατο. Η συνέχεια έγινε με το αντίστοιχης τεχνολογίας Albero, το οποίο έχει ξεχωριστή ρετρό εμφάνιση που θυμίζει cafe racer.

Το Tree θα είναι ένα νέο πρωτότυπο με στόχο την αστική μετακίνηση που θα είναι ελαφρύ κι ευέλικτο σαν ποδήλατο, αλλά ταυτόχρονα στιβαρό και ασφαλές σαν μοτοσυκλέτα, ενώ θα έχει μηδενικούς ρύπους και ικανοποιητικές επιδόσεις, αφού η Bultaco υπόσχεται ροπή 6,1 κιλά και τελική ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί στην Ελλάδα οι υποδομές, αλλά και οι απαιτήσεις των καταναλωτών να μην μπορούν να υποστηρίζουν ηλεκτρικά οχήματα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές επενδύουν στην ηλεκτρική τεχνολογία.