Η στιγμή που οι δύο αναβάτες συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, μετά τον τερματισμό.

Δηλώσεις Dovizioso-Marquez

Μετά από την φανταστική μονομαχία τους στον τελευταίο γύρο του Αυστριακού Grand Prix, και οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν για αυτή αλλά και για τον αγώνα.

Κατά κοινή ομολογία, ο διαξιφισμός Marquez και Dovizioso ήταν μία από τις πιο έντονες –αν όχι η καλύτερη- στιγμές στη φετινή αγωνιστική χρονιά. Μετά την νίκη του Andrea Dovizioso και την κατάκτηση της 2ης θέσης από τον Marquez, οι δύο αναβάτες προέβησαν σε δηλώσεις, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα.

Ο νικητής Andrea Dovizioso λέει ότι περίμενε την κίνηση του Marc Marquez: «Ο Marc πάντα προσπαθεί να κάνει κάτι στον τελευταίο γύρο! Ήταν δύσκολο για μένα γιατί έχασα έδαφος στις δύο αριστερές και ήταν εύκολο για αυτόν να με προσπεράσει-δεν ήξερα ότι ήταν κοντά και του έκλεισα την «πόρτα», άρα είχε ευκαιρία να με ξαναπιάσει. Δεν τον περίμενα στην τελευταία στροφή γιατί δεν υπάρχει χώρος, δεν είναι σημείο για φρενάρισμα. ¶κουσα όμως το μοτέρ του και άνοιξε το γκάζι πριν από μένα, οπότε σκέφτηκα, θα το δοκιμάσει. Έτσι τον άφησα να περάσει γιατί, αν δεν το έκανα, θα χτυπούσαμε και θα μπορούσε να κερδίσει. Ήμουν όμως πιο γρήγορος.»

Με την σειρά του ο Marc Marquez, λέει ότι εκείνη την στιγμή δεν σκεφτόταν το πρωτάθλημα και απλά ήθελε να το κάνει: «Σήμερα στον τελευταίο γύρο σκεφτόμουν τα πάντα εκτός από τον τίτλο. Πίεσα στο 100% και τα έπαιξα όλα για όλα-το πρωτάθλημα είναι σημαντικό αλλά και η δεύτερη θέση είναι. Αυτή τη χρονία ήμασταν πολύ πιο κοντά αλλά ο Dovi είχε το κάτι παραπάνω. Έφτασα στο όριο και προσπάθησα στην τελευταία στροφή γιατί, αν δεν το έκανα, δεν θα μπορούσα να...κοιμηθώ καλά το βράδυ!»