Το πιο καλό...παρουσιολόγιο των Moto GP ανήκει στον Andrea Dovizioso.

Dovizioso: Ρεκόρ στις σερί εκκινήσεις αγώνων!

Ο συμπαθής Ιταλός αναβάτης είναι πλέον ο αθλητής με τις περισσότερες εκκινήσεις σε αγώνα, χωρίς να χάσει κάποιο γεγονός για οποιονδήποτε λόγο. Ποια είναι η επίδοσή του;

Ο 32χρονος Andrea Dovizioso είναι ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, καθώς αγωνίζεται σταθερά από το 2001, κερδίζοντας και τον πρώτο του τίτλο το 2002 στην κατηγορία των 125 κυβικών. Ωστόσο, ο Andrea είναι κάτοχος και ενός σημαντικού ρεκόρ: Είναι ο αναβάτης, που έχει εκκινήσει στους περισσότερους διαδοχικούς αγώνες στην ιστορία, χωρίς δηλαδή να χάσει εκκίνηση για οποιονδήποτε λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dovi έχει εκκινήσει διαδοχικά, σε 289 αγώνες, από το 2003 μέχρι και σήμερα. Κανένας αναβάτης δεν βρίσκεται καν κοντά του σε αυτό τον αριθμό, καθώς ο Valentino Rossi που είναι 2ος στην εν λόγω λίστα, έχει 230 σερί εκκινήσεις, ενώ τρίτος κατατάσσεται ο Max Biaggi με 201 σερί εκκινήσεις.

Παράλληλα, ο Ιταλός είναι και ο 3ος αναβάτης στην ιστορία, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια παρουσία στους παγκόσμιου επιπέδου αγώνες, μια επίδοση που την μοιράζεται με τον Jorge Lorenzo. Οι δύο αναβάτες τρέχουν στους αγώνες τα τελευταία 16 χρόνια, ενώ τους ξεπερνούν στην αυτήν επίδοση μόνο οι Dani Pedrosa και ο Valentino Rossi.