Τέσσερις νίκες έχει φέτος και είναι στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Dovizioso: «Η εικόνα μου μέσα στην ομάδα έχει βελτιωθεί»

Μπορεί οι προηγούμενες χρονιές να μην ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες για τον Andrea Dovizioso, όμως φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Ο Ιταλός αναβάτης έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες φέτος με τη Desmosedici GP17 και από εκεί που σπάνια σημείωνε νίκες, έχει βρεθεί στο σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Μπορεί οι ελπίδες του να δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στην Aragon, όπου τερμάτισε έβδομος, αλλά παραμένει σε απόσταση βολής από τον Marc Marquez, όντας μόλις 16 βαθμούς πίσω του. Ο ίδιος εξηγεί τι έχει αλλάξει φέτος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δουλέψαμε πολύ σε διάφορα πράγματα και ιδιαίτερα στο κομμάτι της διαχείρισης των ελαστικών. Αυτό έκανε μεγάλη διαφορά και μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Επίσης, βρήκαμε βασικές ρυθμίσεις για τη μοτοσυκλέτα μας, που δουλεύουν σε κάθε πίστα, κάτι που μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κι αυτές προβλήματα και δυσκολεύονται περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που είμαστε στη μάχη του πρωταθλήματος. Επίσης, η εικόνα μου μέσα στην ομάδα έχει βελτιωθεί, επειδή ο Jorge επισήμανε  πράγματα για τη μοτοσυκλέτα, τα οποία είχα αναφέρει κι εγώ, οπότε είδαν ότι είχα δίκιο. Στην αρχή της επόμενης χρονιάς θα συζητήσω με την ομάδα για το μέλλον και πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές της προηγούμενης φοράς.»