Ducati: Παρουσίασε την ομάδα MotoGP για το 2019

Επιστροφή στο έντονο κόκκινο για την ομάδα της Ducati στα Moto GP, που αλλάζει όνομα και θέτει νέους στόχους με νέα στρατηγική για το 2019…

Σε μια ειδική εκδήλωση στα κεντρικά της Phillip Morris International, στην Ελβετία, η Ducati παρουσίασε την νέα ομάδα των Moto GP για το 2019. Η ομάδα θα έχει πολλές αλλαγές, στην αποστολή της για όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ή ακόμη και τίτλο, για την νέα χρονιά.

Η ομάδα θα ονομάζεται πλέον «Mission Winnow Ducati Team», με το σλόγκαν «Mission Winnow» να αποτελεί φράση της καπνοβιομηχανίας Phillip Morris, που χρησιμοποιείται σε καμπάνιες για μείωση του καπνίσματος. Αν και οι ευθείς διαφημίσεις τσιγάρων και λοιπών καπνικών προϊόντων απαγορεύεται, η σχέση της Ducati με την Phillip Morris κρατά πολλά χρόνια και, μέσω της νέας ομάδας Mission Winnow, η διαφήμιση μέσω της χορηγίας λαμβάνει άλλη μορφή. Εντύπωση προκαλεί και η πρώτη εμφάνιση της φράσης «Audi Sport» στις αγωνιστικές Desmosedici, ενώ φυσικά το έντονο κόκκινο των νέων μοτοσυκλετών σου κλέβει το βλέμμα από… χιλιόμετρα!

Ο Gigi Dall Igna, επικεφαλής του Ducati Corse, δήλωσε ότι η GP19 δεν έχει μόνο αλλαγές στην εμφάνιση: Η νέα μοτοσυκλέτα ανακοινώνεται ότι θα είναι ακόμη πιο ισχυρή στον κινητήρα, αλλά και ακόμη πιο εξελιγμένη στο αεροδυναμικό επίπεδο.

Στην παρουσίαση της νέας Desmosedici GP19 βρέθηκαν φυσικά και οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη κανονίσει τον ρόλο τους για την νέα χρονιά: Ο Dovizioso θα είναι «επίσημα» ο πρώτος αναβάτης της ομάδας, που θα αγωνιστεί για το πρωτάθλημα, ενώ ο Petrucci ως «δεύτερος» αναβάτης θα έχει τον ρόλο της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε και τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων ομάδων του Moto GP 2019, οπότε μείνετε συντονισμένοι…