Ducati και Lamborghini δημιουργούν σύστημα απευθείας επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων

Ducati και Lamborghini δημιουργούν σύστημα απευθείας επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων

Πρόσφατα η Ducati και η Lamborghini επέδειξαν την αποτελεσματικότητα της απευθείας επικοινωνίας μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων σε μια νέα τεχνολογία που αποσκοπεί στην μείωση των παραγόντων που οδηγούν σε ατυχήματα.

DUCATI: Δες την νέα Hypermotard 698 Mono!

Η Ducati βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση σε σχέση με πολλούς ανταγωνιστές της στον τομέα της επικοινωνίας μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί κομμάτι του Volkswagen Group, στο οποίο ανήκουν επίσης πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μάλιστα η Ducati και η Lamborghini, όντας τα ιταλικά παρακλάδια του group, έχουν έρθει αρκετά κοντά σε επίπεδο συνεργασίας.

Τώρα, σε μια εκδήλωση του CMC στο Lausitzring της Γερμανίας, η Ducati πρόβαλε ένα βίντεο που δείχνει πως η απευθείας επικοινωνία μεταξύ δύο οχημάτων μπορεί να μειώσει τα τρακαρίσματα στους δρόμους.



Στο βίντεο αναλυόταν πως, λόγω του βιολογικού περιορισμού του ανρθωπίνου σώματος, πάντα θα υπάρχουν τυφλά σημεία, όπου ένας αναβάτης ή οδηγός δεν θα μπορεί να εντοπίσει ένα άλλο όχημα (ειδικά στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας, που έχει μικρότερο όγκο), οπότε σε ένα θεωρητικό επίπεδο η τεχνολογία μπορεί να επέμβει εκεί και να κλείσει τα κενά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »