Ο Alan Kempster

Έφυγε ο αναβάτης-ήρωας Alan Kempster

Σε ηλικία 56 ετών απεβίωσε ο Alan Kempster, ο αναβάτης που οδηγούσε και συμμετείχε σε αγώνες με ένα χέρι και πόδι. Διαβάστε περισσότερα.

Επιβίωσε από ένα τρομακτικό ατύχημα και όμως «έφυγε» σε μικρή ηλικία. Ο λόγος για τον Alan Kempster, τον Αυστραλό αναβάτη ο οποίος αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης και ψυχικής δύναμης για πολλούς μοτοσυκλετιστές και ενέπνευσε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, γενικότερα. Ο Kempster έφυγε από την ζωή στο σπίτι του στην Yarrawonga της Αυστραλίας, σε ηλικία μόλις 56 ετών ενώ τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν ακόμα γνωστά.

Ο Kempster έγραψε την δική του ιστορία, αν και ερασιτέχνης αναβάτης, λόγω του αμείωτου πάθους του για  την οδήγηση, ακόμη και υπό τραγικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, το 1990 ο Kempster ενεπλάκη σε ατύχημα με έναν μεθυσμένο οδηγό φορτηγού το οποίο ήταν τόσο σοβαρό, που του στοίχισε το δεξί του χέρι και πόδι. Ωστόσο, ο Kempster όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά συμμετείχε σε πρωταθλήματα σκι στο νερό κερδίζοντας μάλιστα 3 τίτλους, ενώ αργότερα δημιούργησε μια μοτοσυκλέτα ειδική για αυτόν, προκειμένου να επιστρέψει στους 2 τροχούς.

O Kempster συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες με  την ειδική μοτοσυκλέτα του, δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι θα  ήθελε ο ίδιος να αποτελέσει έμπνευση και να ενδυναμώσει, όποιον άνθρωπο βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση ή το έχει ανάγκη. Είθε να αναπαυτεί εν ειρήνη.