Προβληματισμένος ο Rossi για την φετινή του απόδοση...

«Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο»

O Rossi, μετά τον αγώνα της Αυστρίας, εξέφρασε και πάλι τον προβληματισμό του για την απόδοσή του και εξήγησε τι πήγε στραβά.

Ο Valentino Rossi εξακολουθεί να έχει μια ασταθή χρονιά, καθώς και πάλι τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους και στην πίστα της Αυστρίας. Αυτή την φορά, ο «Γιατρός» τερμάτισε 7ος, παρά το γεγονός ότι έδωσε μάχη ακόμα και για το βάθρο.

Τι είπε ο Rossi για το αποτέλεσμά του αυτό; «Ο αγώνας ήταν δύσκολος, ελπίζαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Δεν μετανιώνω που ρυθμίσαμε την μοτοσυκλέτα έτσι, ούτε και για την επιλογή ελαστικού. Δουλέψαμε πολύ ώστε να μην φθείρουμε το πίσω ελαστικό, αλλά μετά από 12 περίπου γύρους έχασα έδαφος και είχα προβλήματα. Εκεί έκανα και λάθος στο φρενάρισμα, αλλά και πάλι ήμουν αργός».

«Αυτό το πρόβλημα μας έχει συμβεί πάνω από μια φορά φέτος και για αυτό τον λόγο δεν είμαστε αρκετά δυνατοί στο δεύτερο μισό των αγώνων. Σίγουρα αυτή η πίστα δεν είναι και η καλύτερή μας, ούτε και η τελική ταχύτητα, αλλά δουλέψαμε καλά μέσα στο Σαββατοκύριακο.»

Ο Rossi επέλεξε να σχολιάσει και την βαθμολογική κατάσταση, στο πρωτάθλημα: «Αυτή την στιγμή ο τίτλος είναι αρκετά δύσκολος επειδή κάποιες φορές υποφέρουμε. Η Honda και η Ducati έκαναν ένα βήμα εμπρός. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σε μηχανικό και ηλεκτρονικό επίπεδο και νομίζω ότι θα χρειαστούμε βοήθεια από την Ιαπωνία...»