Επιστροφή στις νίκες για τον Marc Marquez στο Sprint της Αραγονίας

Επιστροφή στις νίκες για τον Marc Marquez στο Sprint της Αραγονίας

- Έστριψε πρώτος και οδήγησε όλον τον αγώνα.
- 2,9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Pedro Acosta.
- Ένατος ο Bagnaia.

Μέσα σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, όπου έχει ήδη κερδίσει 5 Grand Prix, ο Marc Marquez (Gresini Ducati) έφτασε στην πρώτη του νίκη με Ducati (σε αγώνα Sprint), ενώ όλα δείχνουν ότι αύριο θα καταφέρει εκτός απροόπτου να κερδίσει και το πρώτο του Grand Prix με Ducati. 
O Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστριψε πρώτος από την Pole Position και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε πίσω. Ξεκίνησε αμέσως να ανοίγει τη διαφορά και χωρίς να δείχνει να ζορίζεται καθόλου έφτασε σε μια άνετη νίκη με διαφορά 2,9 δευτερόλεπτα από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος με τη σειρά του πήρε μια άνετη δεύτερη θέση, χωρίς να προσπεράσει ή να προσπεραστεί σε όλον τον αγώνα. 
Το ίδιο συνέβη και στην τρίτη θέση, με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο, κρατώντας αυτή τη θέση από την αρχή του αγώνα. 
Tέταρτος τερμάτισε ο Αlex Marquez (Gresini Ducati), με τους Miguel Oliveira (Aprilia Trackhouse Racing) και Brad Binder (Red Bull KTM) να ακολουθούν. 
Έβδομος ήταν ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo), μπροστά από τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha). O Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) έκανε κακή εκκίνηση από την πρώτη σειρά, έκανε λάθη και αντιμετώπισε προβλήματα και τελικά τερμάτισε μόλις ένατος.