Έρχεται νέος κινητήρας για την Kawasaki Versys;

Έρχεται νέος κινητήρας για την Kawasaki Versys;

- Έγγραφα από την Αυστραλία μιλάνε για κινητήρα 1.100cc
- Θα πληροί τις προδιαγραφές Euro 5+.
- Πολύ πιθανό η μόνη διαφορά με το τωρινό μοντέλο να είναι ο κινητήρας.
- Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

H Kawasaki κατέθεσε αίτηση για να περάσει από έγκριση τύπου ένα μοντέλο ονομαζόμενο Versys 1100 στην Αυστραλία, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται νέος, δυνατότερος κινητήρας, για την Adventure/Tourer μοτοσυκλέτα των πράσινων. 
Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, οπότε δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες για τον κινητήρα, ο οποίος προφανώς θα ανταποκρίνεται και στις νέες, πιο αυστηρές απαιτήσεις Euro 5+. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι το νέο μοντέλο κατοχυρώθηκε ως KLZ 1100 B
Το μοντέλο που πήρε την έγκριση τύπου αφορά την έκδοση S (που είναι και η μόνη από τις τρεις εκδόσεις του Versys που κυκλοφορεί στην Αυστραλία), όμως η Κawasaki επέλεξε να το κατοχυρώσει ως μια διαφορετική έκδοση του Versys 1000 S (KLZ 1000 B). Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι αλλαγές με το τωρινό μοντέλο θα είναι πολύ μικρές - και ίσως να αφορούν και μονάχα τον κινητήρα - ο οποίος στην τωρινή έκδοση είναι στα 1.043cc και αποδίδει 120 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 102 Nm ροπής στις 7.500 σ.α.λ.
Δεν είναι ακόμα σαφές πότες θα δούμε την νέα Kawasaki Versys 1100 στους δρόμους, όμως τα δεδομένα μας δείχνουν ότι την αναμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2025. Επίσης, όπως ακριβώς γίνεται και με όλες τις σειρές κινητήρων, αυτοί δεν χρησιμοποιούνται για ένα μόνο μοντέλο, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε και ένα Z 1100 ή ακόμα και ένα Ninja 1100 στην πορεία.