Έτσι θα σηκώσεις τη μοτοσικλέτα σου από το έδαφος

Έτσι θα σηκώσεις τη μοτοσικλέτα σου από το έδαφος

Δες την τεχνική που θα σου επιτρέψει να σηκώσεις από το έδαφος ακόμα και τις βαρύτερες μοτοσικλέτες με σχετικά ευκολία, χωρίς να σου φύγει η μέση και χωρίς να χρειαστείς γερανό.

Ακόμα και είσαι από τους τυχερούς και δεν σου έχει συμβεί ποτέ, καλό θα ήταν να γνωρίζεις με ποιο τρόπο να σηκώσεις τη μοτοσικλέτα σου από το έδαφος. Ρώτησε και όσους έχουν χρειαστεί να επαναφέρουν την καλή τους σε όρθια καμαρωτή θέση, πόσο δύσκολο είναι. Μια στιγμή απροσεξίας, ένα λάθος τοποθετημένο σταντ αρκούν για να ξαπλώσει φαρδιά πλατιά η μοτοσικλέτα σου στο έδαφος. Το θέμα κάπως λύνεται αν έχεις να κάνεις με ένα ελαφρύ μοντέλο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός Gold Wing 380 κιλών; Έχουμε δει περιπτώσεις που αναβάτες σηκώνουν μοτοσικλέτες με την πλάτη και τα χέρια τους και στο τέλος ρίχνουν τη μοτοσικλέτα από την άλλη πλευρά επειδή δεν είχαν την δύναμη να την ελέγξουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κανένας λόγος ανησυχίας αφού όλα είναι θέμα τεχνικής και συγκεκριμένα σωστής χρήσης ποδιών. Χρησιμοποιώντας τα πόδια αντί για την πλάτη, ανυψώνεις μια μοτοσυκλέτα, ακόμη και αν είναι αρκετά βαριά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτελέσεις αυτή την τεχνική, αλλά εμείς θα την προσεγγίσουμε από την πιο απλή σκοπιά της.

1. Βεβαιώσου ότι η μοτοσικλέτα είναι σβηστή.

2. Βάλε ταχύτητα. Όταν προσπαθήσεις να σηκώσεις τη μοτοσικλέτα, αυτή έχει την τάση να μετακινηθεί είτε εμπρός είτε πίσω και η ταχύτητα στο σασμάν θα αποτρέψει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, αν η μοτοσυκλέτα ακουμπά στην αριστερή της πλευρά, δεν θα έχεις τη δυνατότητα πρόσβασης στον επιλογέα ταχυτήτων. Σε αυτή την περίπτωση, δοκίμασε να πατήσεις τη μανέτα του μπροστινού φρένου καθώς την ανασηκώνεις. Επίσης, εάν η μοτοσυκλέτα είναι στη δεξιά πλευρά της, άνοιξε το σταντ.

3. Γυρισμένος αντίθετα προς τη μοτοσικλέτα, στήριξε το πίσω μέρος του κορμού σου στο κέντρο της. Τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι στη χειρολαβή του συνεπιβάτη ή κάτι παρόμοιο, ίσως το πλαίσιο και το δεξί σου χέρι στο τιμόνι.

4. Για να σηκώσεις, πίεσε προς τα πίσω και προς τα πάνω με τα πόδια σου. Αρχικά κράτα το πόδια σου λυγισμένα και στη συνέχεια τέντωσε τα. Αυτή η μόχλευση θα ωθήσει τη μοτοσικλέτα σε όρθια θέση.

Αυτό ήταν ! Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρόνο, αλλά είναι ασφαλέστερο για εσένα και τη μοτοσικλέτα σου.