Ψηφιακή αεροφωτογραφία της νέας πίστας KymiRing, στην Φινλανδία.

Η Φινλανδία επιστρέφει στα MotoGP

Με ημερομηνία έναρξης το 2019, η Φινλανδία θα συμμετέχει και αυτή στο Moto GP, στα πλαίσια ενός νέου συμβολαίου πενταετούς διάρκειας με την Dorna.

Σε μία ιστορική στιγμή για την χώρα της Σκανδιναβίας, η συμφωνία για την επιστροφή των αγώνων μοτοσυκλέτας στην Φινλανδία επικυρώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, στο Μέγαρο Μουσικής του Ελσίνκι. Παρουσία πολλών σημαντικών προσώπων, ανακοινώθηκε ότι το 2019 θα γίνει ο πρώτος αγώνας στην πίστα KymiRing, στα πλαίσια ενός πενταετούς συμβολαίου.

Η πίστα KymiRing είναι ολοκαίνουργια και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία κατασκευής. Η σύναψη της συμφωνίας επισφραγίστηκε και με την επίσκεψη των ιθυνόντων στο εργοτάξιο, προκειμένου ο ίδιος ο Ezpeleta να δει από κοντά την νέα πίστα να παίρνει μορφή. Η πίστα, η οποία θα βρίσκεται στο Iitti, θα μπορεί να φιλοξενήσει πε΄ριπου 100.000 θεατές, ενώ η τοποθεσία της την κάνει στρατηγικά σημαντική για την διοργάνωση, αφού θα αποτελεί την μόνη πίστα του είδους της, στην Βόρεια Ευρώπη.

Ο Carmelo Ezpeleta, διευθύνων δύμβουλος της Dorna, σχολίασε το γεγονός ως εξής: «Με μεγάλη μας ευχαρίστηση, σας ανακοινώνουμε την συμφωνία με το KymiRing και ότι τα έργα είναι ήδη σε εξέλιξη. Θα προτείνουμε στην FIM να έχουμε την Φινλανδία στο ημερολόγιο των Moto GP το 2019. Είναι μια υπέροχη ημέρα και έχουν περάσει τόσα χρόνια από το τελευταίο GP στην Imatra, είμαστε περήφανοι που κάνουμε αυτή την ανακοίνωση. Η πίστα θα είναι γρήγορη και θα είναι απολύτως ασφαλής!»