Ότι και να λέμε εμείς για τον Lorenzo στην Ducati, "κάτοχοι" της απόλυτης αλήθειας είναι μόνο...οι αριθμοί!

H στατιστική αλήθεια!

Πολλοί λένε ότι ο Lorenzo ήδη απέτυχε ως μεταγραφή στην Ducati, άλλοι ισχυρίζονται ότι τα πηγαίνει ήδη πολύ καλά για τον χρόνο τον οποίο είναι στην ομάδα. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Αυτή που εκφράζουν οι αριθμοί!

Είναι γεγονός ότι ο Jorge Lorenzo ήταν απλά η πιο ηχηρή μεταγραφή της φετινής σεζόν των MotoGP, ωστόσο η απόδοση του έχει διχάσει. Κάποιοι μιλούν για αποτυχία του Ισπανού πολυπρωταθλητή, κάποιοι άλλοι θεωρούν την απόδοσή του πολύ καλή, κρίνοντας και από τον χαρακτήρα της Desmosedici GP17. Τι λένε όμως οι…αριθμοί, για την απόδοσή του;

Αναλύοντας τα στοιχεία των αναβατών που πέρασαν ποτέ από την Ducati, όσον αφορά τις πρώτες τους χρονιές αλλά και τους πρώτους 9 αγώνες της αντίστοιχης χρονιάς, ο Jorge Lorenzo βρίσκεται ακριβώς στην μέση, με κορυφαίο αναβάτη τον Stoner και χειρότερο τον Cal Crutchlow. Φέτος, ο Ισπανός έχει τερματίσει από 3ος μέχρι και 15ος, ενώ στις κατατακτήριες έχει κατακτήσει τόσο μια 2η θέση, όσο και μία 21η.  Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται, όπως είπαμε ήδη, ο Casey Stoner, ακολουθούμενος από τον Andrea Iannone και τον Valentino Rossi.

Πως λοιπόν χαρακτηρίζεται η απόδοση αυτή; Κρίνοντας από τη μεγάλη διαφορά των αποτελεσμάτων ανά αγώνα, ο Lorenzo είναι ακόμα ασταθής, αλλά από απόλυτα αριθμητική άποψη…όχι και τόσο άσχημα. Μένει μόνο να δούμε τι θα καταφέρει, στο υπόλοιπο της σεζόν.