net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το 2030 η κυβέρνηση του Βιετνάμ θα απαγορεύσει τα δίτροχα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η ζωή χωρίς τους δυο τροχούς

Ένα χρόνο σχεδόν πριν, το Βιετνάμ ανακοίνωσε κάποια σχέδια για την απαγόρευση των  μοτοσυκλετών στην πρωτεύουσα, Ανόι, μέχρι το 2025. Πρόκειται για μια προσπάθεια να μειωθεί το αυξανόμενο κυκλοφοριακό χάος και προωθηθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Σήμερα, μετά από ισχυρή διαφωνία της αντιπολίτευσης, η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου μετατέθηκε για το 2030.

 
Σύμφωνα με τα στατιστικά, στους δρόμους του Ανόι υπάρχουν 4.9 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες και σκούτερ, ενώ οι κάτοικοι της πόλης για το 2015 ήταν 7.7 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα του 2015 καταχωρούνταν στο Ανόι περίπου 8.000-20.000 νέα δίτροχα. Για το 2020, οι επίσημοι φορείς της χώρας εκτιμούν ότι ο αριθμός των μοτοσυκλετιστών θα αγγίξει τα 7 εκατομμύρια. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για την απαγόρευση των αυτοκινήτων

Η πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή διαθέτει 1.000 λεωφορεία με 27 εκατ. επιβάτες μηνιαίως, αλλά υπάρχει σχέδιο και για τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών με τη δημιουργία 6 νέων γραμμών μετρό, 3 γραμμών «Bus Rapid Transit» και 18 νέων γεφυρών. Όλα αυτά τα πλάνα θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα 14 χρόνια.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ