Ηλεκτρονικά πλέον τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης

Ηλεκτρονικά πλέον τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης

Τέλος στη ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών
Ακόμη και με εξουσιοδότηση επιλέγεις ημερομηνία εξέτασης
Μέσα σε 14 ημέρες τα αιτήματα για ραντεβού εξέτασης ξεπερνούν τις 4.700
Ο νέος ΚΟΚ ευνοεί τα δίκυκλα

Τέλος στη ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεκινά από την Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να δώσει τέλος στη ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών . Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, η Περιφέρεια Αττικής εισάγει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα. Μέσω αυτής, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προγραμματίσουν τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις τους, καθώς και οι οδηγοί που θέλουν να επεκτείνουν το δίπλωμά τους, θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού, χωρίς να χρειάζεται να παρίστανται αυτοπροσώπως και να περιμένουν σε ουρές όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
 

Ακόμη και με εξουσιοδότηση επιλέγεις ημερομηνία εξέτασης

Οι ενδιαφερόμενοι από οποιαδήποτε από τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το κινητό τηλέφωνο, το tablet  ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης την οποία επιθυμούν. Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών » αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μέσα σε 14 ημέρες τα αιτήματα για ραντεβού εξέτασης ξεπερνούν τις 4.700

Μετράμε σχεδόν δύο βδομάδες από την στιγμή όπου ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Επιπρόσθετα, αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και τέλος η Δυτική Αττική.
 

Ο νέος ΚΟΚ ευνοεί τα δίκυκλα

Τα πιο πολλά τροχαία αφορούν τις μοτοσυκλέτες και νεαρούς επιβάτες που δεν έχουν αρκετό καιρό δίπλωμα οδήγησης.  Έτσι, ο νέος ΚΟΚ δίνει μεγάλο βάρος στα δίκυκλα, τα οποία αποφορτίζουν τον κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά και επειδή πρωταγωνιστούν στα τροχαία. Ετσι, θεσπίζεται νέα προτεραιότητα στα φανάρια, καθώς επιτρέπεται στα δίκυκλα να περνούν μπροστά από τα αυτοκίνητα για να περιμένουν το πράσινο. Αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας, αλλά και διευκόλυνσης της κίνησης, ενώ επιτρέπεται υπό όρους η διήθηση. Οι μοτοσυκλέτες θα μπορούν πλέον νόμιμα να κάνουν ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα όταν αυτά είναι σταματημένα, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα παραβιάζουν το όριο ταχύτητας. Ο λόγος είναι ότι εάν κάποια μοτοσικλέτα κινείται με 25 χιλιόμετρα ανά ώρα ανάμεσα στα σταματημένα στην κίνηση αυτοκίνητα, μπορεί να αποφύγει ένα τροχαίο, κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε περιστατικό με βαρύ τραυματισμό αν η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας είναι 60 ή 70 km/h.