Τα σχέδια της Honda που απεικονίζουν τις carbon προτάσεις της για τα πλαίσια

Τα σχέδια της Honda που απεικονίζουν τις carbon προτάσεις της για τα πλαίσια

Τα σχέδια της Honda που απεικονίζουν τις carbon προτάσεις της για τα πλαίσια

Honda: Σχεδιάζει ενίσχυση πλαισίων με carbon

Πλάνα για την χρήση ανθρακονημάτων σε πλαίσια της και όχι μόνο, κάνει η Honda. Περί τίνος πρόκειται;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Προ ολίγων ημερών, σχέδια πατέντας έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, που αποκαλύπτουν ότι η Honda εργάζεται στην χρήση carbon σε πλαίσια. Ωστόσο, δεν μιλάμε για μία εξολοκλήρου κατασκευή, αλλά για χρήση του ειδικού υλικού σε κρίσιμα σημεία, προκειμένου να ενισχυθεί η ακαμψία του πλαισίου σε αυτά.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι τα σχέδια για τις πατέντες περιλαμβάνουν και ένα, που μάλλον απεικονίζει ένα…CBR600RR, όμως μάλλον τα στοιχεία για εκ νέου παρουσίαση του συγκεκριμένου μοντέλου μάλλον διαψεύδονται, μετά από τις τελευταίες πληροφορίες από την Αμερική.

Προσέξτε τα σχέδια. Η απεικόνιση των carbon τμημάτων γίνεται σαφής με την χρήση σκίασης και ενισχύει κρίσιμες περιοχές, όπως τον λαιμό του τιμονιού ή την περιοχή ανάμεσα στις δύο δοκούς ενός αλουμινένιου πλαισίου. Η ενίσχυση με αυτό τον τρόπο έχει απόλυτη λογική: Τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατασκευής μπορούν να αλλάξουν, χωρίς να απαιτήσουν επανασχεδιασμό του σασί και ακριβές κατασκευαστικές διαδικασίες, αλλά και χωρίς να αυξάνεται σημαντικά το βάρος με νέα μεταλλικά τμήματα. 

Προς το παρόν, οι ενδείξεις μάλλον μιλούν για προστασία νέας τεχνολογίας με την κατοχύρωσή της και όχι νέο μοντέλο. Το τι θα γίνει στο μέλλον, ωστόσο, είναι ακόμη στην σφαίρα των πιθανοτήτων.