"Η μοτοσυκλέτα ήταν πιο σταθερή και μπορούσα να προετοιμαστώ καλύτερα πριν τη στροφή"

Johann Zarco: Δεν βρήκα αρνητικά στη μοτοσυκλέτα του 2017

Ο Johann Zarco έμεινε ευχαριστημένος από τη δοκιμή της Yamaha Μ1 του 2017 που οδήγησε κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών στη Βαλένθια.

Ο αναβάτης της Yamaha Tech 3 έκανε φέτος το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του 2016 και έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αφού σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καλύτερος από τους εργοστασιακούς αναβάτες. Η μοτοσυκλέτα του 2017 υπέστη πολλές βελτιώσεις μέσα στη χρονιά αλλά δεν κατάφερε να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού είχε προβλήματα πρόσφυσης. Στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, οι Rossi και Vinales επέλεξαν να αγωνιστούν με την περσινή μοτοσυκλέτα. Από την άλλη, ο Zarco, που δοκίμασε τη μοτοσυκλέτα του 2017 στις δοκιμές μετά τον αγώνα την βρήκε εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη από τη μοτοσυκλέτα που αγωνίστηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Είμαι χαρούμενος που είχα καλή αίσθηση από τη νέα μοτοσυκλέτα, κάναμε πολύ καλή δουλειά με την ομάδα. Δεν μου προκαλεί εντύπωση το ότι δεν βρήκα αρνητικά στοιχεία. Μπορούσα να πάω γρήγορα με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα, αλλά απαιτούσε να καταβάλω περισσότερη ενέργεια. Νομίζω ότι σήμερα κατανάλωσα 30% λιγότερη ενέργεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με τη μοτοσυκλέτα του 2017 είχα καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα. Η μοτοσυκλέτα ήταν πιο σταθερή και μπορούσα να προετοιμαστώ καλύτερα πριν τη στροφή, ενώ ήμουν πιο χαλαρός πάνω της. Οι εργοστασιακοί αναβάτες είχαν προβλήματα προς το τέλος της σεζόν που δεν κατάφεραν να λύσουν και οδήγησαν σε αρνητικά σχόλια. Όμως μέσα στη σεζόν πήγαιναν καλά, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι καλή. Για παράδειγμα στην Aragon, ο Valentino έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με σπασμένο πόδι, αν δεν ήταν καλή η μοτοσυκλέτα, δεν θα μπορούσε να είναι μπροστά για όλο σχεδόν τον αγώνα