Κατασκοπικές φωτογραφίες της ΚΤΜ 990 Duke

Κατασκοπικές φωτογραφίες της ΚΤΜ 990 Duke

Υπήρχαν αρκετά σημάδια ότι η KTM ετοίμαζε μια νέα 990 Duke, 10 χρόνια αφού σταμάτησε την παραγωγή της 990 Super Duke. Τώρα έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες και τις πρώτες εκτιμήσεις για το πότε θα έρθει. Σας έλειψε;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ


Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από το 2013, όταν η KTM έβγαλε το 990 Super Duke από τις γραμμές παραγωγής της. Εδώ και καιρό υπήρχαν αρκετά σημάδια ότι η αυστριακή εταιρεία ανέπτυσσε έναν καινούριο «υπερδούκα» και τον Ιανουάριο του 2023 εμφανίστηκαν σχέδια ενός LC8 κινητήρα ο οποίος έμοιαζε ψηλότερος από τον LC8 που βρίσκεται στην παραγωγή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει από μόνο του τίποτα, όμως πλέον συνοδεύτηκε από κατασκοπικές φωτογραφίες που δείχνουν την επερχόμενη πρωτότυπη 990 Duke που τεστάρεται αυτή τη στιγμή – και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό ακαμουφλάριστη.


Μπορεί να μην έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα (και λόγω των φωτογραφιών να μην μπορούμε να δούμε την δεξιά πλευρά), αλλά κατευθείαν παρατηρούμε ότι ο προβολέας μπροστά (μαζί με τη «μάσκα» του) είναι   πολύ διαφορετικός. Ενώ στην 890 Duke R του 2023 ο προβολέας και η μάσκα του φαίνεται να είναι μια ενιαία μονάδα, στο πρωτότυπο εμφανίζεται ένα εξάγωνο πλαίσιο, το οποίο «περικυκλώνει» ένα πολύ μικρότερο φωτιστικό σώμα, που θυμίζει αρκετά την κάσκα των Droids από τον Πόλεμο των ¶στρων.



ζάντες είναι αλουμινίου, μαύρου χρώματος, και διαφορετικό σχεδιασμό από αυτόν που συναντάμε στην 890 Duke R, ενώ και το ψαλίδι έχει υποστεί αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του.



Η υπόλοιπη σχεδίαση ακολουθεί τις επιθετικές γραμμές που συνηθίζει η εταιρεία του Gerald Kiska για τη συνεργασία της με την ΚΤΜ, αλλά και πάλι όπως πάντα ο Kiska, «πετάει» μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη σχεδίαση του νέου γυμνού να ξεχωρίζει.



Όπως δείχνουν τα πράγματα, Θεού θέλοντος και προγράμματος επιτρέποντος, η νέα ΚΤΜ 990 Duke θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της προς τα τέλη του 2023, για να κυκλοφορήσει το 2024. Δεν είναι όμως ακόμα σαφές αν η παρουσίαση θα γίνει στην EICMA το Νοέμβριο ή θα ακολουθηθεί ένα διαφορετικό χρονικό πλάνο.